Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Korbins nonācis kārtējā antisemītisma skandālā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien asi nosodījis opozīcijā esošo britu leiboristu līderi Džeremiju Korbinu par piedalīšanos pasākumā kurā godināti Minhenes Olimpiādes slaktiņa sarīkotāji.

Tiek apgalvots, ka Korbins esot piedalījies ceremonijā, kurā godināti palestīniešu teroristiskā grupējuma "Melnais septembris" locekļi, kas atbildīgi par 1972.gadā Minhenes olimpisko spēļu laikā pastrādāto 11 izraēliešu sportistu noslepkavošanu.

Netanjahu tviterī paziņojis, ka ikvienam neatkarīgi no viņa politiskās pārliecības ir viennozīmīgi jānosoda Korbina piedalīšanās vainagu nolikšanā uz teroristu kapiem.

Korbins viņam tviterī atbildējis, ka Netanjahu "apgalvojumi par manām darbībām un maniem vārdiem nav patiesi".

Iepriekš Korbins gan izteicies piesardzīgāk - viņš "nedomājot", ka būtu piedalījies vainagu nolikšanā.

Korbins nav palicis parādā arī ar apsūdzībām savam oponentam.

"Tas, kas pelna viennozīmīgu nosodījumu, ir vairāk nekā 160 palestīniešu nogalināšana" Gazas joslā, ko kopš marta pastrādājusi Izraēlas armija, norādījis britu leiboristu līderis.

Nesen Korbinam, reaģējot uz virkni apsūdzību leiboristiem par antisemītismu, nācās atzīt, ka partijā tas tiešām esot "patiesa problēma".

Pēdējais skandāls izcēlies pēc tam, kad atklātībā parādījās 2014.gadā uzņemtas fotogrāfijas, kurās Korbins redzams ar vainagu Tunisijā esošajā Palestīnas Mocekļu kapsētā.

Tur apglabāts Atefs Bseiso, kurš tiek uzskatīts par vienu no Minhenes slaktiņa organizatoriem. Viņš tika nošauts 1992.gadā Parīzē, un tiek uzskatīts, ka Bseiso likvidējis Izraēlas izlūkdienests Mossad.

Sākotnēji Korbins apgalvoja, ka viņš esot pieminējis tos 47 palestīniešus, kas gāja bojā 1985.gadā Tunisijā izraēliešu uzlidojuma laikā.

Taču fotogrāfijās, kas iegūtas no Palestīnas vēstniecības, redzams, ka viņš tur vainagu pie piemiņas plāksnes Melnā septembra kaujiniekiem.

Korbins pirmdien taisnojās, ka viņš esot tikai bijis klāt un "nedomā, ka pats patiesībā būtu piedalījies" vainaga nolikšanā.

Par Korbina piedalīšanos apšaubāmajā pasākumā atklātībā kļuva zināms jau pirms pērn notikušajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām, taču tas atkal nonācis sabiedrības uzmanības lokā pēc tam, kad laikraksts Daily Mail publicējis atmaskojošās fotogrāfijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits