Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievija pirmoreiz kopš augusta izmantojusi pret Ukrainu hiperskaņas raķeti

Krievijas Gaisa spēki pirmo reizi kopš augusta izmantojuši pret Ukrainu hiperskaņas raķeti Kinžal, otrdien paziņojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, apstiprinot Ukrainas ziņoto.

Ministrija regulārajā ziņojumā par karu Ukrainā norādīja, ka 13.decembrī uz Ukrainas vidieni tika izšauta vismaz viena raķete "Kinžal". Tās mērķis, visticamāk, bija militārais lidlauks.

Ziņojumā teikts, ka Krievija karā Ukrainā izmanto šo raķeti pret mērķiem, kurus uzskata par vērtīgiem un labi aizsargātiem. Ziņojumā piebilsts, ka "Kinžal" panākumi karadarbībā bijuši neviennozīmīgi. Daudzos gadījumos "Kinžal", visticamāk, nav trāpījusi iecerētajiem mērķiem, un Ukrainai ir izdevies pārtvert šīs it kā neuzvaramās sistēmas uzbrukumus.

Ukrainas armija, kas ir apgādāta ar Rietumu pretgaisa aizsardzības sistēmām, iepriekš ziņoja, ka ir veiksmīgi pārtvērusi "Kinžal" raķetes. Kijiva pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Krievijas iznīcinātāji "MiG-31" ir izšāvuši hiperskaņas raķetes uz centrālo un rietumu Ukrainu. Ukrainas mediji ziņoja par sprādzieniem pie Starokostjantiņivas militārā lidlauka.

Krievija pēdējās dienās ir pastiprinājusi gaisa uzbrukumus Ukrainai, izmantojot lidrobotus, ballistiskās raķetes un spārnotās raķetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits