Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krievija un Polija apņemas labot līdz šim buksējošās attiecības

Polijai ir jāspēlē aktīvāka loma, lai palīdzētu uzlabot Krievijas attiecības ar Eiropas Savienību un NATO, pirmdien, sākot deviņu gadu laikā pirmo Kremļa saimnieka vizīti Varšavā, paziņoja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs. Viņš arī sacīja, ka abām valstīm ir jāturpina noskaidrot taisnība par vēstures traģiskajiem mirkļiem, kas pēdējos gados ir sarežģījuši Maskavas un Varšavas attiecības.

Vizītes pirmajā dienā Krievijas un Polijas valdības pārstāvji parakstījuši vienošanos par plašu divpusējo ekonomisko sadarbību. Abas valstis arī apņēmušās cīnīties ar piesārņojumu Baltijas jūrā. D. Medvedevs un viņa poļu kolēģis Broņislavs Komorovskis vienojās pārraudzīt memoriāla izveidi aprīlī aviokatastrofā Krievijā bojāgājušajam Polijas prezidentam Leham Kačiņskim un pārējiem 95 liktenīgā reisa pasažieriem. D. Medvedevs apsolīja B. Komorovskim, ka Krievija sadarbosies ar Polijas varas iestādēm, lai atšķetinātu traģēdijas mīklu.

Neliela protestētāju grupiņa Varšavā sagaidīja D. Medvedevu ar plakātiem, kuros pieprasīja Krievijai patiesību par 10. aprīlī notikušo aviokatastrofu netālu no Smoļenskas. Līdz šim Krievijas pārraudzītā izmeklēšana noritējusi gausi un nereti nesusi pretrunīgus atzinumus, tādēļ liela daļa poļu uzskata, Maskava slēpj katastrofas patiesos iemeslus.

Kremļa galva paziņoja, ka Krievijas kompānijas ir ieinteresētas privatizēt vairākus Polijas uzņēmumus, galvenokārt tos, kas saistīti ar enerģētikas sektoru. Viņš neslēpa, ka Maskavu interesē Polijas otrais lielākais naftas pārstrādes uzņēmums Lotos, kurš ir izlikts pārdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits