Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievu raķešuzbrukumā Ukrainā dzīvību zaudē AFP žurnālists Armāns Soldēns

Krievijas spēku raidītajā raķeštriecienā Ukrainā dzīvību zaudējis franču ziņu aģentūras AFP žurnālists Armāns Soldēns. Starptautiskā organizācija Committee to Protect Journalists (Žurnālistu aizsardzības komiteja) paziņojusi, ka viņš ir vismaz piecpadsmitais žurnālists, kurš zaudējis dzīvību Ukrainā, vēstot par karu kopš Krievijas spēku pilna mēroga iebrukuma 2022. gada 24. februārī.

AFP ziņo, ka aģentūras žurnālistu grupa kopā ar ukraiņu karavīriem otrdienas pēcpusdienā atradusies Časivjaras pievārtē netālu Bahmutas, kur iekļuvusi reaktīvo raķešiekārtu Grad ugunī. 32 gadus vecais AFP videokoordinators Ukrainā A. Soldēns zaudēja dzīvību, kad raķete trāpīja ļoti tuvu vietai, kur viņš bija pieplacis. Pārējie grupas locekļi ievainojumus neguva.

AFP vadītājs Fabriss Frīss paziņoja, ka aģentūra ir šokēta par Armāna dzīvības zaudējumu: "Viņa nāve ir briesmīgs atgādinājums par riskiem un draudiem, ar ko ikdienā saskaras konfliktu Ukrainā atspoguļojošie žurnālisti."

Francijas prezidents Emanuels Makrons ierakstījis Twitter, ka dala sāpes ar A. Soldēna tuviniekiem un kolēģiem. "Jau kopš pirmajām kara stundām viņš drosmīgi bija frontē, lai noskaidrotu faktus. Lai informētu mūs," uzsvēris prezidents.

Līdzjūtību žurnālista tuviniekiem un darbabiedriem izteikusi arī Ukrainas Aizsardzības ministrija, ierakstot Twitter: "Viņš veltīja savu dzīvi pasaules informēšanai par paties bu. Viņa izdarītais, kā arī viņa centieni turpinās dzīvot."

AFP informē, ka Sarajevā dzimušais A. Soldēns bija Francijas pilsonis, kurš AFP sāka strādāt kā praktikants Romas birojā 2015. gadā un vēlāk tika pieņemts darbā Londonā. Viņš bija pirmajā AFP žurnālistu komandā, kas ieradās Ukrainā  ākamajā dienā pēc 24. februāra iebrukuma.

Kopš septembra viņš pastāvīgi uzturējās Ukrainā, vadot videogrupu un regulāri dodoties uz frontes līniju Ukrainas austrumos un dienvidos. AFP Eiropas direktore Kristīne Buhagjara atceras A. Soldēnu kā "īstu reportieri, kurš vienmēr atradies notikumu vietā un bijis gatavs strādāt pat vissarežģītākajos apstākļos".

26. aprīlī dzīvību darba laikā zaudēja ukraiņu producents Bohdans Bitiks. Ukrainas karā dzīvību zaudējuši vēl divi franču žurnālisti Pjērs Zakševskis un Frederiks Leklerks-Imhofs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits