Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts par British Airways superdārgo ķibeli: Serveriem nejauši atslēgta elektrība

Laikraksts Times vēsta, ka britu lidsabiedrības British Airways datortīklu nedienas, kas kompānijai nu pamatīgi "iecirtīs pa kabatu", izraisījusi cilvēka pieļauta kļūda, nevis tehniska ķibele pašās ierīcēs. Jāatgādina, ka problēmas aviokompānijas datorsistēmās aizvadītās nedēļas nogalē uz laiku pilnībā bloķēja British Airways izlidojošos reisus no Hītrovas un Getvikas lidostām. Ķibele izjauca ceļojumu plānus aptuveni 75 tūkstošiem pasažieru, kuriem nu pienāksies kompensācijas.

Times, atsaucoties uz informācijas avotu lidsabiedrībā, raksta, ka British Airways IT pakalpojumus, konkrēti serveru uzturēšanu, iepērk kā ārpakalpojumu no kompānijas CBRE, bet sistēmu apkopes laikā kāds nejauši lidsabiedrības serveriem atslēdzis elektrību. 

Pakalpojuma sniedzējs CBRE gan norāda, ka pagaidām tās ir tikai spekulācijas un pieņēmumi, jo aizvien notiek izmeklēšana, kurā CBRE sola "pilnībā sadarboties un atbalstīt izmeklēšanu".

Arī British Airways oficiāli vēl nekomentē tā dēvētā cilvēka faktora iespējamo lomu notikušajā, norādot - šobrīd jāveic rūpīga izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas nacionālā aviokompānija British Airways sestdien ziņoja, ka datorsistēmu problēmu dēļ visā pasaulē kavējas reisi.

Vēl dienu pēc tam, kad datorsistēmas "nobruka" elektroapgādes traucējumu dēļ, Hītrovas lidostā aizvien valdīja zināms haoss - tobrīd vismaz trešdaļa British Airways izejošo reisu no šīs lidostas bija atcelti, bet atlikušie pamatīgi kavējās. 

Aviokompānijai šajā gadījumā līdz zināmai summai nāksies segt arī pasažieru viesnīcu rēķinus un izmaksāt naudu par maltītēm. Tie pasažieri, kas atcelto lidojumu dēļ bija spiesti uzturēties viesnīcās, ir tiesīgi dienā pieprasīt līdz pat 200 mārciņām par istabas īri, līdz 50 mārciņām par transporta izdevumiem no lidostas līdz viesnīcai un līdz 25 mārciņām par pārtikas izdevumiem.

Top komentāri

ķibele
ķ
Apkopēja ar slotu parāva vadu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits