Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Latvija iesaistījusies apjomīgā tiesvedībā par sankciju atcelšanu Sputnik un Russia Today

Latvija iesaistījusies tiesvedībā, kurā tiek prasīts atcelt sankcijas pret Krievijas propagandas kanāliem Sputnik un Russia Today, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atklāja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš skaidroja, ka Nīderlandes interneta pakalpojumu sniedzējs ir iesūdzējis Eiropas Padomi Eiropas Savienības tiesā par to, ka ir noteiktas sankcijas pret "Sputnik" un "Russia Today".

Tiesvedībā iesaistījusies arī Latvija. Pirms mēneša NEPLP kopā ar Tieslietu ministrijas kolēģiem devās uz Luksemburgu, kur piedalījās tiesas sēdē, skaidroja Āboliņš.

Pēc viņa teiktā, Nīderlandes kabeļoperators argumentējis, ka viņš nenodrošina saturu un šādā veidā viņa biznesam tiek nodarīti zaudējumi. Savukārt Latvijas argumenti ir, ka kaitējums, ko nodara šāda veida satura izplatīšana nav savienojams ar konkrētā uzņēmēja biznesa interesēm un vārda brīvību, jo šī propaganda nodara daudz lielāku kaitējumu.

Āboliņš sacīja, ka tiesas spriedumam vajadzētu būt tuvākajā laikā. Viņš ir pārliecināts, ka tiesā izdosies uzvarēt.

Savukārt zaudējuma gadījumā šie resursi atgriezīsies visā Eiropas Savienībā, teica Āboliņš. Vienlaikus viņš akcentēja, ka Latvijas likumi uzreiz pēc Krievijas kara Ukrainā sākuma ir pārskatīti un dažu nedēļu laikā tiktu atrasts veids, kā šos resursus atkal bloķēt.

Viņš atzina, ka NEPLP pirmo reizi ir iesaistījusies tik lielā tiesvedībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits