Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lepena esot atteikusies no domas par Francijas aiziešanu no ES

Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepena, kura šomēnes zaudēja valsts prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, atteiksies no ieceres panākt Francijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un eirozonas, paziņojis partijas Nacionālā fronte pārstāvis.

Lepena mainījusi savas domas, jo sapratusi, ka Francijas tauta nevēlas izstāšanos no ES, intervijā britu laikrakstam Daily Telegraph sacīja FN galvenais stratēģis ekonomikas jautājumos Bernārs Mono.

FN pārstāvis sakariem ar presi atteicās tīmekļa izdevumam The Local paskaidrot, vai tā ir partijas jaunā oficiālā politika vai arī Mono personiskais viedoklis.

ES jautājums draud sašķelt FN. Partijas priekšsēdētāja vietnieks Floriāns Filipo ir draudējis no partijas aiziet, ja tā atteiksies no ieceres atjaunot Francijā franku kā nacionālo valūtu.

Taču Lepēna, kura jūnijā kandidēs parlamenta vēlēšanās, atzinusi, ka naidīgums pret eiro spēlējis lielu lomu viņas sakāvē prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja centrists Emanuels Makrons.

Mono laikrakstam sacīja, ka viņi ir ņēmuši vērā Francijas tautas viedokli un pieliek punktu augsta riska stratēģijai - Francijas aiziešanai no ES.

"Es vēl arvien domāju, ka eiro nav tehniski dzīvotspējīgs, bet mums nav jēgas turpināt spītīgi uzstāt. No šī brīža mūsu politika būs ES līgumu pārskatīšana, lai dotu mums lielāku kontroli pār mūsu budžetu un banku noteikumiem," sacīja Mono.

Top komentāri

Būtu labi
B
nākošo reizi pirms pašām vēlēšanām nebraukt ciemos pie Putina.
thelocal.fr
t
Renegotiating France’s membership of the EU, and ending it if she did not get what she wanted, was a key pledge in Le Pen’s campaign for the recent presidential election, alongside hardline views on law and order, immigration, and Islam.
btw
b
Le Pen programma bija doma par nevis tuliteju izstasanos no ES, bet par referenduma rikoshanu, lai noskaidrotu, vai franci grib reformet ES vai izstaties
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits