Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lepena kandidēs Francijas parlamenta vēlēšanās

Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepena, kura <a href="https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/makrons-stajies-francijas-prezidenta-amata-14172018>šomēnes zaudēja valsts prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, ceturtdien paziņoja, ka viņa jūnijā kandidēs parlamenta vēlēšanās, kurās viņas partija Nacionālā fronte cer kļūt par vadošo opozīcijas spēku.

Parlamenta vēlēšanas noteiks Francijas jauno politisko ainavu pēc tam, kad prezidenta vēlēšanās tika nostumti malā tradicionālie kreisie un labējie spēki un Lepenu sakāva centrists Emanuels Makrons.

"Jā, es būšu kandidāte," Lepena paziņoja Francijas telekanālā TF1, apstiprinot, ka viņa balotēsies valsts ziemeļu pilsētā Enēnā-Bomonā. Viņa kandidēja parlamenta vēlēšanās šajā pilsētā jau 2007. un 2012.gadā, bet neveiksmīgi.

"Es nespēju iedomāties, ka es nevadītu savu karaspēku kaujā, kuru uzskatu par fundamentālu," viņa piebilda.

Lai gan Lepena prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ieguva vēsturiski lielu balsu skaitu – 10,6 miljonus, tie bija tikai 33,9% balsu, un zaudējums Makronam vājināja Lepēnas pozīcijas viņas partijā.

Lepēna apsūdzēja Francijas galvenās politiskās partijas "slepenā norunā" ar valdību un jauno prezidentu.

Makrons šonedēļ paziņoja sava jaunā ministru kabineta sastāvu, kurā ir sociālisti, centristi un labējās partijas Republikāņi biedri.

"Eiro jautājums ievērojami uztrauc franču tautu – gandrīz iracionālā veidā," teica Lepēna, kura savā prezidenta vēlēšanu programmā ietvēra kampaņu pret eiro.

"Mēs to ņemsim vērā, apspriedīsim un pārdomāsim," viņa sacīja.

Top komentāri

NAV tikai galēji fašistiska gan
N
un tiek finansēta no fašistiskās rossijas
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
SŪDS IELIEN VISUR ! PAT.....PŪTINA GULTĀ !
Anticrminal
A
Kas to meligo cuuku veelees :D ,,sasejas ar krievijas valdibas propogandistiem, par laimi galvenie propogandas melu rupori eiropa ir blokjeti un pretlikumigi, ceru ka vinu sodis par meliem un daudz daudz citiem cilveku un naida kurinashanas faktiem un to pashu novelu krievijas valdibai, nabaga cilveki kuri dzivo tumsa un nezin kas patiesibaa valsti notiek un lieto krievijas propogandas televiziju un taas interneta atvases un klausas kremlja trolljus kuri par maksu 24h mainjas komente visur izdevigu krievijas valdibai viedokli , gluzhi kaa kjiinaa, krievijas valdiba atkal atgrieshaas padomju laikos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits