Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lielbritānijā apsver vēl stingrāku sociālās distancēšanās noteikumu ieviešanu

Lielbritānijas veselības ministrs Metjū Henkoks svētdien brīdinājis, ka valdība var aizliegt sportošanu brīvā dabā, ja cilvēki neievēros stingros noteikumus, kas ieviesti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai.

Siltāku laikapstākļu iestāšanās radījusi bažas, ka cilvēki sāks aktīvāk apmeklēt parkus un citas atpūtas vietas brīvā dabā, palielinot jaunā koronavīrusa izplatības risku.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Lielbritānijas valdība 23.martā izsludināja trīs nedēļas ilgu ārkārtējo stāvokli, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un pakalpojumu sniegšanu, kā arī aizliedzot jebkādu pulcēšanos, par kuru tiek uzskatīta arī trīs personu satikšanās.

Valdības padomnieks, Londonas Impērijas koledžas profesors Nīls Fērgusons sestdien sacīja, ka valdība, visticamāk, stingros ierobežojumus koronavīrusa izplatības apturēšanai neatcels līdz maija beigām.

Henkoks, kuram apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, telekanālam Sky News sacīja, ka sauļošanās ir pretrunā noteikumiem, un visi, kas to dara, pakļauj riskam dzīvības.

Vēlāk ministrs intervijā raidorganizācijai BBC sacīja, ka vairums cilvēku ievēro vadlīnijas un atstāj savas mājas tikai tāpēc, lai dotos uz veikalu, aptieku un darbu, ja nav iespējams strādāt no mājām. Vienreiz dienā ir arī atļauts pamest mājas, lai pasportotu brīvā dabā. Taču ir sabiedrības daļa, kas šos ierobežojumus neievēro.

"Patiesība ir tāda, jo vairāk cilvēku dosies laukā no mājām, jo vairāk vīruss izplatīsies," norādīja Henkoks.

Ministrs sacīja, ka nevēlas aizliegt sportošanu brīvā dabā, bet ja cilvēki neievēros sociālās distancēšanās noteikumus un ierobežojumus, kas attiecas uz uzturēšanos ārpus mājām, valdībai būs jārīkojas.

Henkoks uzsvēra, ka tas, cik drīz ierobežojumi tiks atcelti, ir atkarīgs no cilvēku uzvedības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits