Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lielbritānijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 46 000

Lielbritānijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 46 000, kas krietni vairāk par 36 914 gadījumiem, par kuriem oficiāli ziņots līdz šim, liecina otrdien izplatītie jaunākie statistikas dati.

Datos par Covid-19 slimnieku nāves gadījumiem līdz šim tika iekļauti vienīgi tie gadījumi, kad aizgājēja saslimšanas fakts bija apstiprināts ar pozitīvu testa rezultātu.

Tomēr Nacionālais Statistikas birojs atsevišķi veicis savus pētījumus, apkopojot visus gadījumus, kad ir bijušais aizdomas par Covid vai arī šī slimība ir minēta miršanas apliecībās.

Šis skaitlis attiecībā uz Angliju, Velsu, Skotiju un Ziemeļīriju ir pieaudzis līdz aptuveni 46 000. Tiesa gan, katrā no Apvienotās Karalistes daļām dati apkopoti nedaudz atšķirīgos datumos - vai nu 15., vai 20.maijā.

Ik nedēļu apkopotie dati liecina, ka vīrusa izplatība Lielbritānijā sarūk.

Spānija jau pirmdien spēra neparastu soli, pārskatot datus par nāves gadījumiem, kas ir saistīti ar Covid-19. Šis skaits tika samazināts par teju 2000 līdz 26 834.

Spānijas amatpersonām pārejot uz jaunu datu apkopošanas sistēmu, noskaidrojies, ka daži nāves gadījumi reģistrēti divreiz.

Vairums valstu uzskata, ka oficiālajos datos atspoguļotais nāves gadījumu skaits ir mazāks par patieso.

Itālijā, kas Eiropas valstu vidū pirmā smagi cieta Covid-19 pandēmijā, maija sākumā tika konstatēts, ka laika posmā no 20.februāra līdz 31.martam statistikā nav iekļauti teju 11 700 nāves gadījumi slimnīcās, aprūpes namos un sabiedrībā kopumā.

Ja šie dati tiek iekļauti oficiālajā nāves gadījumu statistikā, Itālijas ar Covid-19 nāves gadījumu skaits ir līdzīgs tam, par kādu otrdien ziņoja britu statistiķi.

Lielbritānija ir viena no pēdējām Eiropas valstīm, kas sāk mazināt pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus.

Vairums veikalu ir slēgti, bet darbu turpina vien daži restorāni, un arī tie piedāvā tikai maltītes līdzņemšanai vai arī piegādā tās mājās.

Premjerministrs Boriss Džonsons grasās no jauna atvērt skolas jaunāka gadagājuma skolēniem, sākot ar 1.jūniju. Prasības britiem pamatā uzturēties mājās maijā jau tika atvieglotas.

Ja cīņa ar vīrusu arī turpmāk būs sekmīga, tirdzniecība, kas nav kritiski svarīga, varēs atsākties ar 15.jūniju, norādījis Džonsons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits