Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielbritānija draud jūnijā pārtraukt tirdzniecības sarunas ar ES

Lielbritānijas valdība ceturtdien brīdināja, ka gaidāmajās sarunās par turpmākām tirdzniecības attiecībām ar Eiropas Savienību (ES) negrasās ievērot bloka noteikumus un pārtrauks šīs sarunas jūnijā, ja līdz tam laikam nebūs panākts kompromiss.

Oficiālajā  Lielbritānijas  sarunu mandātā norādīts, ka Londona līdz gada beigām vēlas vienoties par attiecībām, balstoties uz draudzīgu un līdzvērtīgu sadarbību.

Taču vienlaikus Londona brīdina, ka "mēs nepiekritīsim jebkādām prasībām, lai mūsu likumi tiktu pielāgoti ES tiesību aktiem un ES institūcijām, tostarp, ka Eiropas Tiesai būtu jebkāda jurisdikcija Apvienotajā Karalistē".

Tāpat valdības apstiprinātajā dokumentā teikts, ka gadījumā, ja abas puses līdz jūnijam nebūs spējušas panākt vispārēju vienošanās projektu, tad Lielbritānija lems, vai šīs sarunas nepārtraukt.

Tādējādi  valdība jūnijā  izlems, vai Lielbritānijas uzmanību "nevajadzētu novērst no šīm sarunām un koncentrēt uz iekšzemes sagatavošanās darbiem, lai no pārejas perioda izietu kontrolēti".

Jau ziņots, ka ES dalībvalstu ministri otrdien oficiāli apstiprināja nostādnes gaidāmajām tirdzniecības sarunām ar Lielbritāniju, tajās norādot, ka Londonai vajadzētu pielāgot savus standartus, ja tā vēlas turpināt veikt brīvu preču tirdzniecību bloka vienotajā tirgū.

Taču  Lielbritānija uzstāj, ka šī prasība apgāž visu Brexit jēgu, un valsts amatpersonas skaidro, ka pieņems tirdzniecības barjeru palielināšanu kā cenu par kontroles atgūšanu.

Lielbritānija oficiāli izstājās no ES 31.janvārī, taču vismaz līdz gada beigām turpināsies pārejas periods, kura laikā abu pušu attiecības joprojām regulēs līdzšinējie noteikumi.

Top komentāri

VVZ
V
Briseles ķeizariņi ir iedomājušies sevi par pasaules nabu esam. Tagad viņiem ir tāds aplauziens. Jāsāk saprast sava vieta pasaulē. Starp citu- toreiz, kad grūtgalvītis trīcvaidziņš aizbrauca uz Briseli un tur iesēdās augstā beņķī, jau tad bija skaidrs, ka šī savienība nebūs dzīvotspējīga savas augstprātības un intelekta trūkuma dēļ. Tagad tas ir pavisam acīmredzami.
Nu skaidrs
N
Ne jau tāpēc UK stājās ārā no EU, lai tagad pielāgotos.To tak Briselē jāsaprot! Uz ko viņi cer, es nesaprotu.
Jānis
J
Visu cieņu Lielbritānijai, malači, tagad atkopsies, būs kas stāv pretīm Kremlim un Vācijai!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits