Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Lielbritānija gatavojas dekādē spēcīgākajai vētrai; tā sasniegs arī Latviju

Lielbritānijai tuvojas, iespējams, pēdējos desmit gados spēcīgākā rudens vētra, kas valsts dienvidus sasniegs naktī uz pirmdienu.

Meteoroloģijas dienests prognozē, ka naktī sešu līdz deviņu stundu laikā nolīs 20 līdz 40 milimetri nokrišņu, un vēja ātrums brāzmās pārsniegs 130 kilometrus stundā (36 metrus sekundē). Iespējami arī plūdi.

Iedzīvotāji brīdināti, ka spēcīgais vējš var nodarīt postījumus ēkām, izraut ar saknēm kokus un radīt traucējumus elektroapgādē.

Iespējams, pēdējo reizi tik spēcīga vētra, kāda gaidāma naktī uz pirmdienu, Lielbritānijā plosījās 2002.gada rudenī.

Atmiņā atsaukta arī 1987.gada "Lielā vētra", kas Lielbritānijā laupīja dzīvību 18 cilvēkiem un Francijā - četriem. Toreiz ar saknēm tika izrauti 15 miljoni koku un nodarīti postījumi vairāk nekā miljarda mārciņu apmērā.

Gaidāmajai vētrai dots vārds "Svētais Jūda", par godu svētajam Jūdam, kurš tiek dēvēts arī par Tadeju un kura svētki kristīgajā baznīcā tiek atzīmēti 28.oktobrī.

Spēcīgā vētra naktī uz otrdienu sasniegs arī Latviju, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Jau brīvdienās virs Atlantijas okeāna sāk veidoties ciklons. Visaktīvākais tas būs pirmdien, kad Rietumeiropā nesīs vēja brāzmas pat virs 35 metriem sekundē. Otrdien, sasniedzot Latviju, vētra jau sāks zaudēt savu spēku, tomēr arī Latvijas lielākajā daļā gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20-24 metriem sekundē, bet Kurzemē un Vidzemē vēja brāzmu spēks sasniegs 25-28 metrus sekundē. Rīgā otrdien dienā prognozējamas 20-21 metrus sekundē stipras vēja brāzmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits