Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Lielbritānija gatavojas eirozonas sabrukumam

Eirozonas daļējs vai pilnīgs sabrukums ir ļoti ticams scenārijs, ceturtdien publiskotajā ziņojumā uzsvēra Lielbritānijas parlamenta Nacionālās drošības stratēģijas īpašā komisija. Tā mudina valdību steidzami izstrādāt rīcības plānu, kā aizsargāt Lielbritāniju pēc Eiropas Savienības (ES) vienotās valūtas projekta sabrukuma.

Parlamenta apakšpalātas un lordu apvienotā komisija brīdina, ka eiro sabrukums un tam sekojošais ekonomiskais satricinājums varētu novest Lielbritāniju līdz tādam stāvoklim, ka tā «nespēs sevi aizstāvēt». Eiropas valstis būtu spiestas samazināt aizsardzības jomai atvēlētos līdzekļus, uzliesmotu sociālie un politiskie nemieri, un valsti pārplūdinātu ekonomiskie migranti.

«Mums nepieciešamas sabiedriskās debates par to, kādu mēs nākotnē vēlamies redzēt Lielbritāniju un vai mūsu ambīcijas sakrīt ar to, cik daudz mēs esam gatavi tām tērēt,» komisijas vadītāja un bijusī ārlietu ministre Margarēta Beketa stāstīja BBC.

Pirms tam daudzi eirozonas valstu, it sevišķi Vācijas un Francijas, līderi publiski pauduši apņēmību nosargāt ES vienoto valūtu.

Līdztekus mudinājumam veidot stratēģiju eiro sabrukuma gadījumam komisija aizrādīja arī par citām nepilnībām valdības plānos. Komisija rekomendē pārskatīt attiecības ar ASV, ņemot vērā, ka Vašingtona galveno uzmanību no Eiropas ir novērsusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits