Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lielbritānijā marihuānas apkarošanas operācijā aizturēts 1000 cilvēku

Lielbritānijas policija veikusi kratīšanas vairāk nekā 1000 marihuānas audzētavās, konfiscējot kaņepju stādus 130 miljonu sterliņu mārciņu (152 miljonu eiro) vērtībā un aizturot aptuveni 1000 aizdomās turamo.

Mēnesi ilgusī vērienīgā operācija bija vērsta pret rūpalu, kas saskaņā ar tiesībsargājošo iestāžu domām, ir viens no organizētās noziedzības bandu finansēšanas avotiem, līdztekus citām noziedzīgām nodarbēm, piemēram, naudas atmazgāšanai, A klases narkotiku kontrabandai un reketam.

Kā norādījis Nacionālās policijas priekšnieku padomes vadītājs smago noziegumu un organizētās noziedzības jautājumos Stīvs Džaps, tiesībsargāšanas iestādēm ir zināms, ka organizētie tīkli, kas nodarbojas ar marihuānas ražošanu, ir tieši saistīti arī ar citām noziedzīgām ienākumu gūšanas metodēm, piemēram, A klases narkotiku importu, mūsdienu verdzību, kā arī ar reketu un izspiešanu.

Ar marihuānu saistītie noziegumi bieži tiek uzskatīti par mazsvarīgiem nodarījumiem, taču vērojama nepārprotama saikne starp tiem un vardarbīgajiem noziegumiem, ko organizētās noziedzības grupējumi pielieto savu rūpalu aizsardzībai, uzsvēris Džaps.

Jūnijā notikušajā operācijā "Mille"bija iesaistīti visi Anglijas, Velsas un Skotijas policijas spēki. Tās laikā tika konfiscēti 200 000 kaņepju stādu, kā arī 15-20 šaujamieroči un vairāk nekā 40 citi uzbrukuma ieroči.

Kratīšanās piedalījās aptuveni 11 000 policistu, un to laikā tika konfiscēti arī 650 000 eiro skaidrā naudā.

Kaņepju audzētavām tiek izmantotas ne tikai lielas rūpnieciskās telpas, bet arī tukšas dzīvojamās mājas.

Policija norāda, ka marihuānas audzēšanai izmantotās ēkas nelikumīgu elektroenerģijas pieslēgumu rezultātā rada arī ugunsgrēku briesmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits