Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Lielbritānija meklē Xbox paaudzes spiegus

Lielbritānija ceturtdien nākusi klajā ar jaunu spiegu apmācības iniciatīvu, meklējot "Xbox paaudzes" jauniešus bez universitātes izglītības, bet ar iemaņām sociālajos tīklos un datorspēlēs, lai pastiprinātu izlūkdienestu spējas cīnīties pret kiberuzbrukumu draudiem.

Blečlija parkā, kur Otrā pasaules kara laikā tika uzlauzti Vācijas šifrēšanas mašīnas Enigma kodi, Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs paziņoja, ka uzsākta jauna spiegu apmācības programma.

Britu valdības izlūkdienests GCHQ meklē 100 apmācāmos ārpus tradicionālā universitāšu loka. Tiek meklēti jaunieši ar A līmeņa kvalifikāciju vai profesionālo kvalifikāciju zinātnē, tehnoloģijās vai inženierzinātnēs. "Mēs saskaramies ar konstantiem un augošiem draudiem, ko rada noziegumi un uzbrukumi kibertelpā. Mēs vēlamies pastiprināt mūs centienus atrast vistalantīgākos cilvēkus, lai palīdzētu saglabāt un nodrošināt Lielbritānijas kodu uzlaušanas (..) zināšanas nākotnei," norādīja Heigs. "Tie būs šīs paaudzes jaunie novatori, kas palīdzēs saglabāt mūsu valsti drošībā nākamajos gados pret draudiem, kas ir tikpat nopietni, kā tie, kuriem stājāmies pretī Otrajā pasaules karā," uzsvēra ministrs.

Jaunieši, kuri tiks uzņemti šajā programmā, divus gadus studēs komunikācijas, drošības jautājumus un inženierzinātnes un uzņemsies pienākumus GCHQ vai citos izlūkdienestos. "Ja Lielbritānija vēlas saglabāt vadošo lomu kiberdrošībā, (..) mums jāizmanto eksperti no "Xbox paaudzes", kas uzauguši sociālo mediju, globālās sasaistes (..) pasaulē," norādīja Ārlietu ministrijas preses pārstāve.

GCHQ ir bāzēts Čeltnemā un nodarbina aptuveni 5300 cilvēku. Izlūkdienesta moto vēsta, ka GCHQ mērķis ir gādāt par drošu un veiksmīgu sabiedrību interneta laikmetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits