Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lielbritānija neiesaistīsies ES bēgļu kvotās

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons trešdien atkārtoti paziņojis, ka Apvienotā Karaliste negrasās iesaistīties Eiropas Komisijas (EK) iecerētajā bēgļu kvotu sistēmā.

Kā ziņots, EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers paziņoja, ka Eiropas Savienības (ES) valstīm būs jāsadala 160 000 bēgļu, lai atslogotu Grieķiju un Ungāriju.

"Ja visa koncentrēšanās notiks uz bēgļu pārdales kvotām Eiropā, problēma netiks atrisināta, un patiesībā cilvēkiem tā ir ziņa, ka ir labi kāpt laivā un veikt šo bīstamo ceļojumu," uzrunājot parlamenta deputātus, norādīja Kemerons.

"Eiropai jānonāk pie savām atbildēm, tām valstīm, kas ietilpst Šengenas zonā. Lielbritānijai, kurai ir savas robežas, ir iespēja pieņemt neatkarīgus lēmumus," uzsvēra Apvienotās Karalistes premjers.

Lielbritānijai ir izņēmuma statuss attiecībā pret ES bēgļu un imigrācijas politiku, un Kemerons jau iepriekš bija skaidri pateicis, ka valsts neiesaistīsies nekādā kvotu sistēmā.

Tajā pašā laikā Kemerons pirmdien solīja uzņemt 20 000 sīriešu bēgļu nākamajos piecos gados no nometnēm pie kara plosītās valsts robežām.

Tomēr leiboristu opozīcija uzstāj, ka solījums neesot pietiekams, jo tas nerisinot to patvēruma meklētāju problēmu, kuri jau nelegāli ieradušies Eiropā.

Uz leiboristu pagaidu līderes Harietas Harmenas prasību atbildēt uz jautājumu, cik patvēruma meklētāju Lielbritānija uzņems šogad, Kemerons atteicās sniegt konkrētu atbildi.

"Mēs esam apsolījuši uzņemt 20 000 cilvēku, un es gribu, lai mēs strādājam pie tā," teica britu premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits