Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielbritānijā nodibināta jauna pret Brexit vērsta partija

Lielbritānijā pirmdien oficiāli nodibināta jauna centriska partija, kuras mērķis ir apturēt izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Mūsu mērķis ir apturēt Brexit un atjaunot mūsu ietekmīgās pozīcijas Eiropā, kas ļautu mums pievērsties tam, kas patiesi ir svarīgas Apvienotajai Karalistei," teikts paziņojumā, kuru pirms dibināšanas kongresa savā tīmekļa vietnē publicējusi jaunveidojamā partija Atjaunotne (Renew).

Partija arī paziņojusi, ka tai jau esot 300 kandidāti, kas gatavi startēt nāktajās parlamenta vēlēšanās, norādot, ka tā plāno savus kandidātus izvirzīt ikvienā no 650 vēlēšanu apgabaliem.

Partijas veidošanu vēl pirms pagājušajā gadā notikušajām parlamenta vēlēšanām sāka bijušais finansists Kriss Koglens.

Pērn viņš startēja kā neatkarīgais kandidāts ar "anti-Brexit" programmu Londonas Batersī vēlēšanu apgabalā un ieguva 1234 balsis, paliekot ceturtajā vietā.

Kārtējās vēlēšanas paredzētas tikai 2022. gadā, taču daudzi eksperti uzskata, ka tās varētu notikt daudz agrāk, jo premjerministrei Terēzai Mejai nākas arvien grūtāk apvaldīt domstarpības pašas vadītajā Konservatīvajā partijā.

Pēdējo nedēļu laikā Lielbritānijā jau izvērstas vairākas kampaņas, lai panāktu atkārtota referenduma sarīkošanu par izstāšanos no ES un pastiprinātu spiedienu uz parlamenta deputātiem pirms šogad gaidāmā balsojuma par Brexit vienošanos.

Īpašu mediju uzmanību februārī izpelnījusies kampaņas "Labākais Lielbritānijai" ("Best for Britain"), jo tai lielus līdzekļus atvēlējis pazīstamais ungāru izcelsmes ASV finansists un filantrops Džordžs Soross.

Arī Lordu palātas loceklis Endrū Adoniss, kurš pārstāv opozīcijā esošos leiboristus, izvērsis pats savu kampaņu.

Par atkārtotu referendumu iestājas arī jaunieši iniciatīva "Mūsu nākotne, mūsu izvēle" ("Our Future, Our Choice").

"Atjaunotne" sola pievērsties problēmām, kas, pēc tās domām, bija galvenais cēlonis tam, ka 2016.gada referendumā 52% britu nobalsoja par izstāšanos no ES.

"Referendums par Brexit bija modinātāja zvans, ka mēs esam sašķelta nācija, kurā valda dziļa neapmierinātība un nevienlīdzība," uzsvērts jaundibināmās partijas paziņojumā. "Aiziešana no ES padarīs situāciju tikai sliktāku. Mums Brexit jāpārskata. Tagad mēs zinām vairāk."

Partija sola mazināt nevienlīdzību, palielinot minimālo algu, attīstot infrastruktūru ārpus Londonas un būvējot vairāk cenas ziņā pieejamu mājokļu.

Vienlaikus partija sola meklēt ceļus, kā labāk kontrolēt imigrāciju, kas bija viens no galvenajiem Brexit atbalstītāju kampaņas jautājumiem.

Top komentāri

Hmm
H
Vārdu sakot, arī britu salās partiju vietā sāk dibināt biznesa projektus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits