Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Lielbritānija un Vācija vienojas par aizsardzības paktu

Lielbritānijas un Vācijas aizsardzības pakts, kas, pieaugot Krievijas draudiem, tiek parakstīts trešdien, paredz, ka Vācijas lidmašīnas varēs lidot no bāzēm Lielbritānijā, pavēstīja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Zemūdeņu izsekošanas lidmašīnas lidos no Skotijas un patrulēs Atlantijas okeāna ziemeļu reģionā, sabiedrotajiem šādi reaģējot uz pieaugošajiem draudiem no Krievijas puses.

Savukārt Vācijas ieroču uzņēmums "Rheinmetall" gatavojas atvērt rūpnīcu, kurā ražos artilērijas lielgabalu stobrus, izmantojot britu tēraudu.

Lielbritānijas un Vācijas Trīsvienības nama vienošanās liecina par Londonas valdības centieniem veidot ciešas attiecības ar Eiropas sabiedrotajiem, jo īpaši aizsardzības un drošības pasākumu jomā.

Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stērmers vēlas atjaunot attiecības ar Eiropas Savienības (ES) galvenajiem dalībniekiem, un aizsardzības vienošanās ir pirmais pīlārs plānotajā plašākajā Lielbritānijas un Vācijas līgumā.

Vienošanās paredz, ka NATO sabiedrotie kopīgi strādās pie tāla darbības rādiusa triecienieroču izstrādes, kas var pārvietoties tālāk par britu patlabanējām raķetēm "Storm Shadow".

Turklāt Lielbritānija un Vācija sadarbosies arī jaunu sauszemes un gaisa dronu izstrādē.

Reaģējot uz potenciālajiem draudiem, ko rada Krievijas aktivitātes jūrā, sabiedrotie sadarbosies arī, lai aizsargātu zemūdens kabeļus.

Citi pasākumi paredz sadarbību, lai stiprinātu NATO austrumu flangu, un papildu atbalstu Ukrainai, cita starpā arī darbu pie Vācijas helikopteru "Sea King" aprīkošanas ar modernām raķešu sistēmām Kijivas spēku vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits