Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Pret draudiem, ar kuriem mēs saskaramies, vajadzēs izmantot arī jaunas un oriģinālas pieejas, uzskata Skītss.

Lielbritānijas armijas ģenerālmajors: Mēs dzīvojam nedrošā laikā

Mēs dzīvojam nedrošā laikā, un draudi, ar kuriem mēs saskaramies ne tikai šeit, Eiropā, bet arī visā pasaulē, ir ļoti ievērojami, intervijā aģentūrai LETA pauda Lielbritānijas Pastāvīgo apvienoto spēku un Apvienoto reaģēšanas spēku komandieris ģenerālmajors Stjuarts Skītss.

Skītss intervijā skaidroja, ka Apvienotie reaģēšanas spēki, ko veido septiņas valstis - Lielbritānija, Dānija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Nīderlande un Norvēģija - ir globāli reaģēšanas spēki, kas nozīmē, ka tie var darboties jebkur pasaulē. Vairāku spēku klātbūtne, pēc viņa vārdiem, ļauj arī piedāvāt dažādas iespējas mūsu militārajiem un politiskajiem līderiem.

"Ja konkrētajā gadījumā un konkrētos apstākļos tas būtu nepieciešams, spēki varētu kļūt par iespēju karavīru izvietošanas gadījumā," izteicās komandieris.

Viņš uzskata, ka pret draudiem, ar kuriem mēs saskaramies, vajadzēs izmantot arī jaunas un oriģinālas pieejas, ko iecerēts īstenot ar Apvienotajiem reaģēšanas spēkiem.

Jautāts, ko viņš domā ar vārdu "neierasti" attiecībā uz draudiem, Skītss paskaidroja, ka tie ir draudi, ko var radīt dažādas slimības, civilie draudi, tāpat tie varētu būt nemieri, kā arī tas varētu būt terorisms.

"Apvienotie reaģēšanas spēki spētu pielāgoties, lai uz tiem atbildētu. Līdz ar to, tā teikt, atšķirīgi cilvēki un spēki darītu atšķirīgas lietas - sekotu atšķirīga reakcija, kas būtu pilnībā atkarīga no mums priekšā esošās problēmas," skaidroja ģenerālmajors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits