Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānijas parlaments atbalsta labojumu, kas var nobloķēt bezvienošanās Brexit

Lielbritānijas parlaments ceturtdien atbalstījis likumprojekta labojumu, kas var liegt valdībai izstāties no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.

Pārstāvju palāta ar 315 balsīm pret 274 apstiprināja labojumu valdības likumprojektā par varas dalīšanu Ziemeļīrijā. Labojums ierobežo iespējas atlaist parlamentu, bet pavisam neizslēdz šādu scenāriju.

Proeiropeisko deputātu virzītais labojums prasa valdībai regulāri iesniegt parlamentā ziņojumus par panākto progresu centienos atjaunot 2017.gada janvārī izjukušo varas dalīšanu Ziemeļīrijā.

Labojums var apgrūtināt premjerministra iespējas atlaist parlamentu.

Boriss Džonsons, kurš ir viens no galvenajiem kandidātiem uz Lielbritānijas premjerministra amatu, solījis panākt, ka Lielbritānija izstājas no ES līdz 31.oktobrim, pat ja neizdosies panākt vienošanos ar Briseli par šo izstāšanos.

Taču vairums deputātu nevēlas Brexit bez vienošanās, kas savukārt liek bažīties, vai Džonsons, kļūstot par premjerministru, nemēģinās atlaist parlamentu līdz 31.oktobrim.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir iesniegusi atlūgumu, jo nav spējusi īstenot vienošanos par valsts izstāšanos no ES. Konservatīvo partijas frakcijā no 13.jūnija ir notikuši balsojumi vairākās kārtās par premjera kandidātiem, savukārt 22. jūlijā notiks partijas balsojums par visvairāk balsu ieguvušajiem kandidātiem - Borisu Džonsonu un Džeremiju Hantu.

Šajā balsojumā izraudzītais Mejas pēctecis 23.jūlijā tiks iecelts par partijas līderi, bet nākamajā dienā automātiski kļūs par premjerministru.

Leiboristu ēnu kabineta Brexit ministrs Keirs Stārmers šodien notikušo balsojumu Pārstāvju palātā nodēvēja par lielu uzvaru, norādot, ka parlamenta atlaišana, ja Džonsons spertu šādu soli, lai pieņemtu "destruktīvu bezvienošanās Brexit", būtu pretlikumīga rīcība.

Digitālo un radošo nozaru ministre Margota Džeimsa atkāpās no valdības pēc balsojuma, kurā atbalstīja labojumu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka breksits nenotiks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits