Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lielbritānijas policija: Novičok slēgtā konteinerā var saglabāties aktīva 50 gadus

Nervus paralizējošā viela Novičok var saglabāties aktīva 50 gadus, ja tiek turēta slēgtā konteinerā, paziņojis Lielbritānijas policijas komisāra asistents Neils Basu.

Jau vēstīts, ka 30. jūnijā Lielbritānijā savās mājās Eimesberi, kas atrodas desmit kilometru attālumā no Solsberi, bezsamaņā tika atrasti divi Lielbritānijas pilsoņi – kāds 45 gadus vecs vīrietis un 44 gadus veca sieviete. Sieviete vēlāk slimnīcā nomira.

Policija uzskata, ka viņi saindējās ar Novičok, ar kuru Solsberi tika saindēti bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Basu otrdien paziņoja Eimesberi iedzīvotājiem, ka policija turpina meklēt konteineru, kurā atradās Novičok.

"Es vēlētos, kaut varētu sacīt, ka mēs esam identificējuši un noķēruši cilvēkus, kas ir atbildīgi, un apgalvot, ka nekur vairs nav palikušas nervus paralizējošās vielas pēdas," sacīja Basu, turpinot: "Skarbā realitāte ir tāda, ka es šobrīd nevaru sniegt jums nekādas garantijas," viņš piebilda.

Basu pauda cerību, ka vīrietis, kurš saindējies ar Novičok, atlabs un varēs sniegt policijai informāciju par indīgās vielas avotu un tā iespējamo atrašanās vietu.

 

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Mēs jūs muļķosim piecdesmit (50) gadus!
x
x
У Мэй сейчас очень шаткое положение, и шумиха вокруг Эймсбери ей попросту выгодна. На прошедшей встрече с Ангелой Меркель премьер специально обратила внимание на ситуацию с отравлением двух британцев, назвав ее очень волнительной. Но если копнуть поглубже, то становится понятно, что все это было подстроено. Как оказалось, мать умершей наркоманки и ее первый муж работали на военной базе, связанной с лабораторией Министерства обороны в Портон-Дауне. Именно в Портон-Даун после инцидентов в Солсбери и Эймсбери отправлялись вещества, которыми якобы отравили людей. Поэтому, очевидно, что обвинения министра обороны Уильямсона отнюдь не случайны. По мнению аналитика американского The Veterans Today Яна Гринхалга, Лондон с помощью этих историй пытается сформировать вокруг России «образ врага», а за жертвами в Солсбери и Эймсбери стоят британские власти. Очевидно, Британия не только пытается переключить внимание населения от серьезного кризиса в правительстве с помощью историй с отравлениями.
oskars
o
jau inde pasi savus ... galigi nojugusies ..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits