Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lielbritānijas premjers vēlas Londonas Sitijas atbrīvošanu no ES direktīvu ievērošanas

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons paudis sašutumu, ka Eiropas Savienības (ES) direktīvu dēļ cieš Londonas Sitija, kas ir viens no pasaulē lielākajiem finanšu centriem, liekot saprast, ka uz to bloka direktīvas attiecināt nevajadzētu, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

"Londona ir Eiropas finanšu pakalpojumu centrs, kuru nemitīgi bombardē ES direktīvas. Tas rada bažas, tās ir būtiskas mūsu nacionālās intereses, kas mums jāaizstāv," viņš sacījis BBC žurnālistam pēc ES samita Briselē, kurā eiro zonas krīzes risināšanas ietvaros tika nolemts īstenot ES banku rekapitalizāciju.

Turklāt saņemtas ziņas, ka Londonas mērs Boriss Džonsons nosūtījis Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu vēstuli, kurā asi iebildis pret ES izpildvaras institūcijas ierosināto ES mēroga nodokli finanšu transakcijām, pieprasot nekavējoties atteikties no šī plāna.

Džonsons norādījis, ka šāds nodoklis vājinās ES valstu spēju konkurēt ar citiem lieliem finanšu centriem, tostarp Ņujorku un Honkongu.

"Līdzās ES finanšu sektora vājināšanai tas arī ierobežos visas ES valstu uzņēmumu spēju konkurēt globālajos tirgos un radīs nopietnas negatīvas sekas uz ES darba tirgu," sacīts Londonas mēra vēstulē,kurā pieprasītas "saprātīgas reformas" bloka finanšu sektora atbalstam un dalībvalstu ekonomiku izaugsmes veicināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits