Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuva, Polija un Ukraina aicina Baltkrieviju nevērsties pret protestētājiem ar spēku un piedāvā starpniecību dialoga veidošanā

Lietuvas, Polijas un Ukrainas ārlietu ministri pirmdienas vakarā nākuši klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā aicina Baltkrieviju nevērsties pret protestētājiem ar spēku un atbrīvot aizturētos, kā arī piedāvā starpniecību dialoga veidošanā.

Trīs valstis, kas jūlija nogalē vienojās ciešākai sadarbībai izveidot "Ļubļinas trijstūri", paudušas satraukumu par situācijas eskalāciju Baltkrievijā pēc svētdien notikušajām prezidenta vēlēšanām un aicinājušas šīs valsts varasiestādes "vairs nelietot spēku un atbrīvot visas vakar aizturētās personas".

Ministri uzsvēruši cilvēktiesību nozīmi un vienlaikus piedāvājuši starpniecību dialoga veidošanā.

"Cieņa pret cilvēka pamattiesībām un brīvībām, demokrātiju un likuma varu, ir ļoti būtiska turpmākai neatkarīgas un suverēnas Baltkrievijas attīstībai, kuru mēs pilnībā atbalstām," viņi norādījuši. "Esam pārliecināti, ka vienīgi dialoga ceļā pašreizējo situāciju iespējams atrisināt Baltkrievijas sabiedrības un valsts labā. Ja vajadzīgs, esam gatavi sniegt jebkādu palīdzību vai labus piedāvājumus šā dialoga veidošanā."

"Baltkrievijas un tās cilvēku labklājība un uzplaukums ir svarīgs visai Eiropai un īpaši mūsu reģionam," uzsvērts paziņojumā. "Mēs visi esam ieinteresēti turpināt savstarpēji izdevīgu dialogu un sadarbību, kas balstītos uz demokrātiskajām vērtībām un būtu vērsta uz kopīgas un stabilas nākotnes veidošanu."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits