Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvā politisko patvērumu lūguši divi ukraiņi

Politisko patvērumu Lietuvā kopš protestu sākuma lūguši divi Ukrainas pilsoņi, vēsta portāls 15min.lt. Abi iesniegumi saņemti janvārī.

Kā portālam sacījis Iekšlietu ministrijas Migrācijas departamenta patvēruma lietu nodaļas vadītājs Viktors Ostrovnojs, pagaidām grūti prognozēt, vai Ukrainas patvēruma meklētāju skaits varētu pieaugt. "Situācija pašā Ukrainā nav prognozējama, mēs nezinām, kas tur notiks. Tomēr nemieri turpinās jau pāris mēnešu, un visā šai laikā esam saņēmuši tikai divus pieteikumus, tādēļ prognozēt kaut kādu pieplūdumu šobrīd nav pamata," viņš piebildis.

Lēmums par patvēruma piešķiršanu Migrācijas departamentam jāpieņem trīs mēnešu laikā. Ārlietu ministrija nedz oficiāli, nedz neoficiāli nav lūgusi jautājumu par ukraiņiem pieņemt paātrinātā kārtībā.

Viens no patvēruma lūdzējiem ir 21 gadu vecais izdevuma Dorožnij kontroļ žurnālists Aleksejs Gončaruks, par otru informācija šobrīd netiek sniegta, vēsta portāls 15min.lt.

Kā skaidrojis Gončaruks, Ukrainā viņam draudējušas briesmas, bet viņš būtu gatavs atgriezties, ja politiskā situācija dzimtenē mainītos, taču patlaban uzskata, ka vairāk labuma savai dzimtenē var dot, atrodoties Lietuvā.

"Alternatīva bija tāda - tikt apcietinātam, nežēlīgi piekautam, varbūt pat nogalinātam. Man bija radušies draudi saistībā ar manu darbību izdevumā Dorožnij kontroļ, ar to, ka palīdzēju cilvēkiem Eiromaidanā, ka mēs organizējām Automaidanu. Esmu filmējis, kā milicija pārkāpj likumus," stāstījis žurnālists.

Gončaruks plāno Lietuvā meklēt darbu. Viņš atzinis, ka pagaidām viņam darba atļaujas nav, bet, saņemot politisko patvērumu, viņš būtu gatavs strādāt jebko, lai nopelnītu iztiku.

"Mēs nebēgam. Mēs tikai turpinām cīņu no šejienes un cīnīsimies līdz galam," uzsvēris aktīvists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits