Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lietuvai joprojām neizdodas tikt pie jauna izglītības ministra

Lietuvai joprojām neizdodas tikt pie jauna izglītības un zinātnes ministra. Trešdien Darba partijas izvirzītais, bet prezidentes Daļas Grībauskaites noraidītais kandidāts - Seima vicespīkers Vīds Ģedvils - paziņojis, ka savu kandidatūru atsauc, bet pieļāvis iespēju vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu.

Jau ziņots, ka prezidente savu visai kategorisko lēmumu neatbalstīt šo kandidatūru skaidrojusi ar Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT) atzinumu par Ģedvilu, savukārt premjerministrs Aļģirds Butkevičs paudis viedokli, ka dokumentā minētie kriminālizlūkošanas ceļā iegūtie fakti par kandidātu esot sīkumi, ko nevar uzskatīt par iemeslu šīs kandidatūras noraidīšanai.

Premjers šonedēļ pieprasīja no STT rakstveidā sniegt viņam plašāku informāciju par kandidātu, ko viņš esot uzzinājis, tiekoties ar prezidenti. STT tobrīd uzsvēra, ka prezidentei un premjeram adresētajās uzziņās bijusi vienāda informācija, bet trešdien tas nodevis Butkevičam papildu informāciju, norādot, ka prezidente šādu informāciju līdz šim nav saņēmusi.

Darba partijas pagaidu priekšsēdētājs Valentīns Bukausks izteicies, ka partija nav izdarījusi uz Ģedvilu spiedienu, bet viņa lēmumu atteikties no kandidēšanas respektē. Trešdien partijas prezidijs gatavojas apspriesties par jaunas kandidatūras izvirzīšanu, bet plāno atkal piedāvāt no savām rindām tikai vienu kandidātu, lai gan prezidente bija izteikusies, ka viņai būtu jādod iespēja izvēlēties no trim kandidatūrām.

Kā ziņots, aprīļa beigās valdības vadītājs pieņēma iepriekšējā izglītības ministra Daiņus Pavaļķa demisiju, ko ultimatīvā tonī pieprasīja viņu deleģējusī Darba partija. Grībauskaite iepriekš asi kritizēja šo prasību, paziņojot, ka Darba partija nodarbojas ar šantāžu un cenšas "dancināt premjeru, liekot lietā kriminālās pasaules metodes". Viņasprāt, partijas vēlme nomainīt ministru varētu būt skaidrojama ar to, ka Pavaļķis acīmredzot darbojies pārlieku patstāvīgi un atteicies pildīt "kādu ne visai caurskatāmu pasūtījumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits