Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvas Izglītības ministrija ierosina palielināt zinātnieku algas

Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrija ierosinājusi valdībai no nākamā gada palielināt zinātnieku algas. Šim nolūkam valsts budžetā papildus būtu vajadzīgi 3,09 miljoni eiro.

Valsts zinātniskās pētniecības institūtos strādājošo zinātnieku algu apakšējo robežu ieteikts paaugstināt līdz 702,90 eiro. Šobrīd zinātniskajiem darbiniekiem un pētniekiem algu apakšējā robeža ir 468,60 eiro, tātad tā celtos par 50%, bet vadošajiem pētniekiem tā no pašreizējiem 553,80 eiro pieaugtu par 27%.

"Gribam sabalansēt zinātnes un pētniecības institūciju darbinieku un doktorantu algu un stipendiju sistēmu. Kopš pagājušā gada oktobra esam palielinājuši stipendijas doktorantiem, attiecīgi jāpieaug arī jauno zinātnieku algām, lai jauni cilvēki būtu motivēti iegūt zinātnisko grādu un sākt zinātnieka karjeru," norādījusi izglītības un zinātnes ministre Audrone Pitrēniene.

Ministrija atgādinājusi, ka no oktobra doktorantu stipendijas pieaugušas par ceturto daļu - šobrīd pirmajā gadā doktoranti stipendijā saņem 395,20 eiro, bet turpmākajos studiju gados - 456 eiro. No 2017.gada janvāra doktorantu stipendijas plānots palielināt vēl par 20%.

"Esam ierosinājuši paaugstināt zinātnieku amata algu minimumu, bet gan zinātniekus, gan institūtu vadītājus mudinām orientēties uz maksimumu un arī aktīvi piedalīties projektu konkursos," pastāstījusi viceministre Svetlana Kauzoniene.

Pašlaik zinātnisko institūtu darbinieku darba samaksas kārtība nosaka, ka zinātniskajiem darbiniekiem amata algu augšējā robeža ir 859,10 eiro, bet vadošajiem zinātniekiem - 1128,90 eiro par slodzi. Atkarībā no katras institūcijas finansiālajām iespējām zinātniekiem var tikt maksāts līdz pat 300% amata algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits