Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas policistu operācijā atbrīvots Viļņā nolaupīts Norvēģijas pilsonis

Kopīgā Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas policistu operācijā veiksmīgi izdevies atbrīvot Viļņā nolaupītu Norvēģijas pilsoni. Operācijas laikā Lietuvā aizturēti trīs lietuvieši un viens norvēģis, bet Zviedrijā - divi norvēģi.

Kā pastāstījis Lietuvas Policijas ģenerālkomisāra vietnieks Visvalds Račkausks, ziņu par Norvēģijas pilsoņa nolaupīšanu lietuvieši no norvēģu kolēģiem saņēmuši pirmdien no rīta. Lietuvā izmeklēšana uzticēta ļoti pieredzējušiem profesionāļiem, kam sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem drīz vien izdevies noteikt vietu, kur gūsteknis tiek turēts.

Visa slepenā operācija pabeigta vienas dienas laikā - jau tai pašā vakarā gūstekni atbrīvojusi Lietuvas īpašo uzdevumu vienība "Aras".

Pēc policijas rīcībā esošajām ziņām, noziegumu organizējis norvēģis, kas savu tautieti atvilinājis uz Lietuvu, uzdodoties par potenciālu biznesa partneri. Nenojaušot neko sliktu, šis cilvēks ieradies uz norādīto adresi Viļņā, kur ticis ieslodzīts. Nolaupītāji par savu gūstekni pieprasījuši kādai Norvēģijā esošai personai izpirkuma maksu, kas pārsniedz 100 000 litu (20 400 latu). Šo naudu norādīts pārskaitīt uz Zviedriju, kur to saņemtu divi nozieguma līdzzinātāji, arī norvēģi.

Norvēģijas pilsonis, kas organizējis noziegumu, Lietuvas policijai pazīstams jau kopš 2003.gada. Iepriekš viņam par narkotiku tirdzniecību jau piespriests 13 gadu cietumsods. Tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem ir aizdomas, ka Lietuvā viņš izdarījis arī citus noziegumus.

Arī aizturētie lietuvieši jau iepriekš ne vienreiz vien sodīti ar brīvības atņemšanu.

Kā norādījis prokurors Mindaugs Dūda, pagaidām vēl nevar pateikt, kur tiks tiesātas aizturētās personas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Seši tūristi miruši Grieķijas rekordkarstumā

Jau seši tūristi zaudējuši dzīvību šomēnes, dodoties pārgājienos Grieķijā, neskatoties uz varasiestāžu brīdinājumiem būt īpaši uzmanīgiem valsti piemeklējušā karstuma viļņa laikā, vēsta Deutsche Wel...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits