Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lietuvas tirgotāji lūgs Valsts drošības departamentu noskaidrot, vai gaidāmo lielveikalu boikotu neizmantos Kremļa interesēs

Lietuvas tirdzniecības uzņēmumu asociācija vērsīsies Valsts drošības departamentā (VSD), lūdzot noskaidrot, vai daļa no nākamnedēļ paredzētā lielveikalu boikota rīkotājiem šīs akcijas aizsegā nemēģina īstenot Kremlim labvēlīgu politiku.

Kā ziņu aģentūrai BNS sacījis asociācijas vadītājs Laurīns Vilims, personas, kuras minētas VSD pārskatos, aicinājušas ne tikai uz tirdzniecības tīklu boikotu, bet arī uz pulcēšanos ielās.

Pēc viņa teiktā, tirgotāji nebūt nedomā, ka pati boikota ideja radusies pēc prokremlisku personu iniciatīvas, tomēr pieļauj, ka šo akciju varētu izmantot cilvēki, kuri noskaņoti nelabvēlīgi pret Lietuvu.

"Ir informācija, aicinājumi sociālajos tīklos ne vien boikotēt lielveikalus, bet iziet ielās, pulcēties, un to dara personas, kas konkrēti minētas VSD pārskatā, un mēs, visi tirdzniecības uzņēmumi, kuri apkalpo simtiem tūkstošu cilvēku, jūtam vismaz pilsonisku pienākumu dalīties šajā informācijā, bet tālākais jau ir iestāžu ziņā - vai tā ir mūsu vajāšanas mānija, vai arī tam ir kaut kāds pamats," sacījis Vilims, piebilzdams, ka tirgotāji izjūt atbildību par darbiniekiem un pircējiem.

Kā aģentūrai norādījis VSD preses sekretārs Vītauts Makausks, departaments vēl nav saņēmis tirgotāju iesniegumu, bet, ja tāds tiks saņemts, VSD to nopietni un rūpīgi izvērtēs.

Arī Maxima LT pārstāve Renāte Saulīte izteikusies, ka "lielākās bažas rada personas, kuras saistītas ar Krieviju un minētas VSD pārskatos".

Pēc viņas sacītā, ja atbildīgās iestādes atzīs, ka situācija tiek kontrolēta un tirgotājiem nav vajadzības bažīties, viņus tāda atbilde apmierinās.

Jautāta, vai tas nenozīmē, ka sabiedrības neapmierinātību par augstajām cenām tiek mēģināts noslāpēt, Saulīte atbildējusi, ka tiek domāts galvenokārt par drošību.

"Mēs lieliski apzināmies, ka cilvēkiem ir tiesības izteikt savu viedokli mierīgā formā, (..) bet gribam pievērst uzmanību iespējamajām provokācijām," atzinusi Maxima LT pārstāve.

Viņa vērsusi uzmanību uz apstākli, ka aicinājums boikotēt tirdzniecības tīklus sācis mainīties - vispirms tas bijis mierīgs, bet vēlāk tam sākušas pievienoties personas, kuras kurina neiecietību, parādījusies cita retorika, aicinājumi izrēķināties, "vērst savas dusmas" un tā tālāk.

Lietuvā pieaug sabiedrības neapmierinātība ar augļu un dārzeņu cenām lielveikalos, kas izvērsusies tā dēvētajā puķkāpostu skandālā, kurš vainagojies ar aicinājumiem triju dienu garumā - no 10. līdz 13.maijam - boikotēt lielveikalus. Akcijā gatavojas piedalīties aptuveni 100 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits