Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lietuviešu apdzīvotajā Polijas Punskas rajonā vandaļi aizkrāso apdzīvoto vietu nosaukumus lietuviski

Polijas lietuviešu kopienas galvenajā centrā Punskas rajonā pirmdienas naktī ar baltu un sarkanu krāsu vandaļi aizkrāsojuši apdzīvoto vietu nosaukumu plāksnes lietuviešu valodā, uz kurām sazīmēta Polijas nacionālistisko organizāciju simbolika, pirmdien paziņoja Punskas rajona vecākais Vītauts Liškausks.

"Šorīt pamanījām, ka vismaz 12 uzraksti lietuviešu valodā ir aizķēpāti ar baltu un sarkanu krāsu, un uzzīmēts simbols - pacelta roka ar zobenu," teica Liškausks.

No vandaļu rokas cietis arī Punskā uzceltais piemineklis par godu pirmās lietuviešu lugas simtgadei. Arī uzraksts uz pieminekļa tagad ir slēpts zem baltas un sarkanas krāsas kārtas, kur uzrakstīts vārds "Falanga", kas ir galēji radikāla Polijas nacionālistu organizācijas nosaukums, un roka ar zobenu ir tās simbols.

"Tas bija izplānots, organizēta akcija. Iepriekš ir notikuši atsevišķi vandaļu uzbrukumi, tomēr šī ir organizēta rīcība - brauca pa rajonu un krāsoja," klāstīja Liškausks.

Par notikušo informēta policija.

Pamatojoties uz Polijas etnisko minoritāšu likumu, apdzīvoto vietu nosaukumi Punskas rajonā 2009.gadā tika uzstādīti divās valodās - poļu un lietuviešu.

Lietuvas vēstniecības Polijā interneta mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka pašlaik Polijā dzīvo apmēram 15 tūkstoši etnisko lietuviešu. Punskas rajonā, kas atrodas netālu no robežas ar Lietuvu, etniskie lietuvieši ir 80% no visiem rajona iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits