Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Londonas centrā sadurti divi policisti

Lai gan Lielbritānijas galvaspilsētā pirms karalienes Elizabetes II bērēm ir pastiprināti drošības pasākumi, Londonas centrā kāds vīrietis ar nazi piektdien sadūris divus policistus, ziņo policija, tomēr izslēdzot terorakta iespēju.

Uzbrucējs apturēts ar elektrošoku un aizturēts aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un uzbrukumu ārkārtas palīdzības dienestu darbiniekam, paziņojusi Metropoles policija.

Slimnīcā nogādāti gan abi sadurtie policisti, gan uzbrucējs.

Incidents noticis ap plkst.6 no rīta (plkst.8 pēc Latvijas laika) iecienītajā naktsdzīves rajonā Lesteras laukumā, kas atrodas pusotru kilometru no Lielbritānijas parlamenta kompleksa, kur pašlaik novietots Elizabetes II zārks un cilvēki kilometriem garā rindā gaida iespēju atvadīties no 70 gadus valdījušās karalienes.

Londonas Metropoles policija uzsvērusi, ka "notikušais netiek uzskatīts par incidentu, kas saistīts ar terorismu". Notiek incidenta apstākļu noskaidrošana.

Pirmdien gaidāmas pirmās valsts bēres kopš 1965.gada, kad tika apglabāts premjerministrs Vinstons Čērčils. Sagaidāms, ka uz tām ieradīsies daudzu pasaules valstu līderi, un Londonā īstenoti stingri drošības pasākumi.

Londonā, kur parlamenta kompleksā kopš trešdienas vakara cilvēki var atvadīties no Elizabetes II, par drošību gadā tūkstošiem policistu, kas piesaistīti no visas valsts. Pūļa savaldīšanā un sabiedriskās kārtības uzturēšanā nepieciešamības gadījumā ir gatavi iesaistīties arī 1500 karavīri.

Londonas mērs Sadiks Hans nosodījis uzbrukumu "drosmīgajiem policistiem, kas darīja savu darbu un palīdzēja sabiedrībai mūsu valstij tik nozīmīgajā laikā".

Hans apliecinājis, ka sazinās ar Londonas policijas jauno komisāru Marku Rovliju, kurš amatā stājās tikai pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits