Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Kopš protestu sākuma policija aizturējusi vairāki nekā 1000 aktīvistu, bet 69 izvirzījusi oficiālas apsūdzības.

Londonas vides aktīvistu protesti tiks izbeigti ceturtdien

Vides aktīvistu protesti, kas izvērsti vairākos Londonas centra rajonos, tiks izbeigti ceturtdien, trešdien pavēstīja organizatori. "Kustība Extinction Rebellion rīt brīvprātīgi izbeigs Marmora arkas un Parlamenta laukuma blokādi," pavēstīja organizācija, piebilstot, ka noslēguma ceremonija notiks Haidparkā.

"Mēs apzināmies, ka esam radījuši neērtības jūsu dzīvēs. Mēs pret to neizturamies vieglprātīgi. Mēs darām to tāpēc, ka šī ir ārkārtas situācija," paziņojumā apliecināja organizācija.

Vairāk nekā 1000 demonstrantu bija nobloķējuši piecus prominentus rajonus Londonas centrā, arī Oksfordas laukumu, Pikadilli laukumu un Parlamenta laukumu.

Protestētāji uzslējuši teltis, pacēluši karogus, izvietojuši skaļruņus un transparentus, rīko demonstrācijas starp nometnēm un parlamentu.

Protestētājiem ir trīs galvenās prasības - valdībai ir "jāsaka patiesība par klimata izmaiņām", līdz 2025.gadam oglekļa dioksīda emisija jāsamazina līdz nullei un jāizveido pilsoņu asambleja, kas šajā jomā pārraudzītu progresu.

Iekšlietu ministrs Sadžids Džavids nosodījis šīs demonstrācijas, uzsverot, ka protestētājiem "nav tiesību pārkāpt likumu un ievērojami traucēt citu cilvēku dzīvi".

Top komentāri

Dostojevskis
D
Cilvēki gluži labi pacieš tirānus, jo tie dod ilūziju par stabilitāti. Cilvēki gluži labi pacieš nabadzību, ja viņiem dod apziņu ka tā nodrošina mērķa sasniegšanu. Bet, cilvēki pilnīgi nemaz necieš, ka viņus atklāti tura par muļķiem... kad viņi to apjēdz.
Irlielāmērāticams
I
ka ir vēl ceturtā prasība - valdībai jāizmeklē, no kādiem avotiem tiek finansētas zaļo fanātiķu izdarības, kā arī jānoskaidro, vai ārvalstu speciālie dienesti ir iesaistīti pret valsts iekārtu vērstajās darbībās.
Tikai bizness
T
Climate Change Business Journal estimates the Climate Change Industry is a $1.5 Trillion dollar escapade, which means four billion dollars a day is spent on our quest to change the climate. That includes everything from carbon markets to carbon consulting, carbon sequestration, renewables, biofuels, green buildings and insipid cars. For comparison global retail sales online are worth around $1.5 trillion. So all the money wasted on the climate is equivalent to all the goods bought online. The special thing about this industry is that it wouldn’t exist if it weren’t for an assumption about relative humidity that is probably wrong. As such, it’s the only major industry in the world dependent on consumer and voter ignorance. This is not just another vested interest in a political debate; it’s vested-on-steroids, a mere opinion poll away from extinction. You can almost hear the captains of climate industry bellowing: “Keep ‘em ignorant and believing, or the money goes away!”.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits