Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Makrons nosauc robežu slēgšanu ar Itāliju par "sliktu lēmumu"

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien paziņoja, ka Slovēnija un Austrija ir pieņēmušas "sliktus lēmumus", slēdzot robežu vai pārtraucot satiksmi ar kaimiņvalsti Itāliju jaunā koronavīrusa dēļ.

"Es tiešām uzskatu, ka tie ir slikti lēmumi," Makrons sacīja pēc krīzes sarunām ar citiem ES līderiem par šo vīrusu, kas tika rīkotas ar videokonferences starpniecību.

Slovēnija otrdien paziņoja, ka slēgs savu 232 kilometrus garo robežu ar Itāliju, kas ir jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vissmagāk skartā valsts pēc Ķīnas. Austrija deva rīkojumu apturēt aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar Itāliju.

Makrons sacīja, ka Francijai, kurai ir gara robeža ar Itāliju, vēl nav vajadzības veikt tik stingrus pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai kā Itālijai vai Ķīnai.

"Šodien Francijai nav vajadzības iet tālāk par to, ko mēs esam noteikuši (..) mēs veicam pienācīgus pasākumus," teica Makrons.

"Ja rīt vai parīt būtu iemesls" veikt stingrākus pasākumus, "mēs tos veiktu", piebilda Makrons.

Viņš sacīja, ka "nesamērīgu pasākumu" veikšana laikā, kad Francija ir "tikai krīzes sākumā", būtu "kontrproduktīva".

Francijas prezidents uzsvēra, ka ir "daudz efektīvāk" veikt vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus skartajos reģionos.

Jau ziņots, ka inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu Itālijā ir pārsniedzis 10 000, diennakts laikā pieaugot no 9172 līdz 10 149.

Tikmēr no Covid-19 mirušo pacientu skaits Itālijā pieaudzis par 168, sasniedzot 631. Tas ir augstākais diennakts laikā mirušo skaits, kādu Itālija pieredzējusi kopš epidēmijas sākuma.

Top komentāri

Eiropas vērtības bez maskas
E
Un kurš to saka? Makrons. Tas pats, kurš vīrusa dēļ ir atcēlis gandrīz visas vizītes. Kurš vairs netiekas ar ministriem savā birojā, bet gan lielās telpās, lai starp Makronu un ministru būtu liels attālums, un pēc katra randiņa telpa tiek dezinficēta. Ak vai, Makrons uztraucas, ka dažas valstis grib pasargāt savus pilsoņus no vīrusa. Makronaprāt, sargājams ir tikai Makrons.
karalis ir kails
k
Francijas veselības aprūpes sistēma nav vislabākā, bet tomēr viena no labākajām Eiropā. Ja Francija atstās savas robežas vaļā, bet citas valstis slēgs ciet, tad valstīs ar sliktāku veselības sistēmu rezultāts būs labāks nekā Francijā. Tad Makronams nāksies paskaidrot frančiem kāpēc labāka sistēma nav nodrošinājusi labākus rezultātus. Pat kaķiem kļūs skaidrs, ka efektīvāk ir neielaist vīrusu valstī, nekā to ielaist un pēc tam mēģināt ierobežot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits