Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makrons pirms iespējamās vizītes Ukrainā pauž stingrāku nostāju pret Krieviju

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien pēc Francijas un citu NATO sabiedroto karavīru apmeklējuma bāzē Rumānijā paudis stingrāku nostāju pret Krieviju, cenšoties kliedēt bažas, kas Ukrainā un vairāku Eiropas sabiedroto vidū radušās saistībā ar viņa agrākajiem izteikumiem par Maskavu.

Makrons ieradās Rumānijā otrdien, uzsākot trīs dienu vizīti NATO dienvidu flanga valstīs, kā arī Moldovā, bet ceturtdien viņš, iespējams, kopā ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu un Itālijas premjerministru Mario Dragi apmeklēs Kijivu, apliecināja divi diplomātiskie avoti.

Francijas prezidents izpelnījies nosodījumu no Ukrainas un Austrumeiropas sabiedroto puses par viņa nepietiekamo atbalstu Ukrainai tās karā pret Krieviju.

Francijas amatpersonas pēdējo dienu laikā centušās publiski pausto vēstījumu padarīt stingrāku, bet Makrons stingrāka kursa uzņemšanu apliecināja otrdienas vakarā, tiekoties ar Francijas karavīriem.

"Mēs darīsim visu, lai apturētu Krievijas kara spēkus, lai palīdzētu ukraiņiem un viņu armijai un turpinātu vest sarunas," Francijas un NATO karavīriem armijas bāzē Rumānijā sacīja Makrons.

Francijas līderis pēdējo nedēļu laikā vairākkārt sacījis, ka ir svarīgi nepazemot Krieviju, lai būtu iespējams rast diplomātisku risinājumu, kad kaujas būs beigušās. Makrons arī saglabā atvērtus komunikācijas kanālus ar Kremli, izsaucot daudzu sabiedroto neizpratni un nopēlumu.

Makrons trešdien dosies arī uz Moldovu, lai apliecinātu atbalstu šai valstij, kas, kā daudzi bažījas, var tikt ierauta karā ar Krieviju.

Savukārt ceturtdien fokusā varētu nonākt Kijiva, jo atbilstoši diplomātisko avotu teiktajam trīs Eiropas valstu līderi varētu doties uz Ukrainas galvaspilsētu.

Elizejas pils ziņas par iespējamo vizīti nav apstiprinājusi.

Piektdien gaidāmas Eiropas Komisijas rekomendācijas jautājumā par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits