Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māss: ES pagarinās Krievijai noteiktās sankcijas

Eiropas Savienības (ES) līderi, tiekoties samitā šonedēļ, pagarinās Krievijai noteikto sankciju termiņu, pirmdien pavēstīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Nav nekāda iemesla atvieglot sankcijas, kas Maskavai noteiktas par tās agresiju Ukrainā, norādīja ministrs. Sankcijas noteiktas vairākiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem, arī Krievijai nozīmīgajai naftas un gāzes industrijai.

Francija pirmdien rīko četrpusējo samitu ar Krieviju, Ukrainu un Vāciju cerībā panākt progresu Ukrainas konflikta atrisinājuma labā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons aktīvi aģitē par atkusni ES un Krievijas attiecībās, tomēr Māss uzstāja, ka ir pāragri atvieglot sankciju režīmu.

"Mēs turpināsim to, ko mēs līdz šim esam atzinuši par pareizu - pagarināt sankcijas -, jo iemesls, kas noveda pie sankcijām, turpina pastāvēt," ierodoties ES ārlietu ministru sanāksmē Briselē, sacīja Māss.

 "Šobrīd es neuzskatu, ka būtu iemesls mainīt jebko ES sankciju politikā pret Krieviju," viņš uzsvēra.

Francijas, Krievijas, Ukrainas un Vācijas līderu pirmdienas tikšanās ir pirmais tā dēvētā Normandijas formāta samits trīs gadu laikā.

Sarunu mērķis ir panākt, lai tiktu īstenotas 2015.gada Minskas vienošanās, kas paredz smagā bruņojuma atvilkšanu, Kijevas kontroles atjaunošanu pār Ukrainas robežām, plašāku autonomiju Doņeckas un Luhanskas reģioniem un vietējo vēlēšanu sarīkošanu.

ES uzstāj, ka vispirms ir jāīsteno Minskas vienošanās, lai sankcijas tiktu atceltas vai mazinātas.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai  piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas  finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka sankcijas tiks pagarinātas un pagarinātas, līdz neviens vairs neatcerēsies , kāpēc tās tika ieviestas.
Smits
S
Ja man ļautu, es tās sankcijas līdz pasaules galam noteiktu :))
diemžēl
d
No sankcijām cieš pati Eiropa un Eiropas vietā Krievijas tirdzniecības partneru lomu ieņem Āzijas valstis. Strausa politika!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits