Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meja aicina aktīvāk cīnīties pret islāma ekstrēmismu Lielbritānijā

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pēc Londonā notikušā terorakta svētdien aicinājusi aktīvāk cīnīties pret islāma ekstrēmismu, nodēvējot to par ļaunuma ideoloģiju.

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros tika nogalināti septiņi cilvēki un 48 ievainoti. Teroraktus sarīkoja trīs uzbrucēji, kurus policija nošāva.

Meja sacīja, ka šie incidenti nav tieši saistīti ar Mančestrā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, bet uzsvēra, ka terorisms vairo terorismu un ekstrēmisti atdarina viens otru.

Meja arī atklāja, ka Lielbritānijas varasiestādes kopš marta novērsušas piecus iespējamos uzbrukumus.

"Viņus vieno viena ļauna ideoloģija - islāma ekstrēmisms, kas sludina naidu un vairo sašķeltību," sacīja premjere.

"Tā ir ideoloģija, kas apgalvo, ka mūsu Rietumu vērtības un brīvība, demokrātija un cilvēktiesības ir nesavienojamas ar islāma reliģiju," norādīja Meja.

Viņa aicināja regulēt kibertelpu ar starptautisku vienošanos palīdzību, lai apturētu ekstrēmismu. Meja arī uzsvēra, ka Lielbritānijai stingrāk jāpievēršas ekstrēmisma identificēšanai un jānovēro aktivitātes internetā.

Meja arī paziņoja, ka partiju priekšvēlēšanu kampaņas turpināsies pirmdien un parlamenta vēlēšanas notiks ceturtdien, kā plānots.

 

Top komentāri

nu nu
n
kārtējā tukšā muldēšana. beidzot jāsauc lietas īstajos vārdos - ka ļaunuma sakne slēpjas islāmā, kuru korāns ir tiešs aicinājums slepkavot neticīgos. un kaut kā nemanu, ka notiktu milzīgas musulmaņu demonstrācijas, kas nosodītu šos uzbrukumus. toties aptaujas liecina, ka vismaz 35% eiropā dzīvojošo musulmaņu klaji atbalsta vardarbību kā līdzekli pievērst islāmam, vēl 30 - 40% drīzāk atbalsta un tikai kādi 20% ir rietumnieciski noskaņoti un labi integrēti moderni cilvēki, kam tas viss riebjas un kas grib dzīvot pēc rietumu standartiem!
Mejas tante gribēja teikt...
M
Aktīvāk cīnīties,tas nozīmē slānīt tās dvieļu galvas vairāk un biežāk..
Mejas blablamantra
M
Mejas izpratne par to, ka valsts vaditajam jarikojas, lai piespiestu mezonu ciltis respektet mitnes valsts likumus ir viena limeni ar to dziedoniti, kas pasludinaja, ka "jadzied skalak, lai pieveiktu teroristus". https://youtu.be/pzXJi9-1SUs?list=WL&t=1046
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits