Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Meja: Trampa vizīte Lielbritānijā paliks spēkā

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien paziņojusi, ka ASV prezidenta Donalda Trampa vizīte notiks plānotajā laikā, lai gan vairāk nekā miljons cilvēku Lielbritānijas valdības interneta vietnē parakstījuši petīciju, kurā aicināts neuzņemt Trampu valsts vizītē Apvienotajā Karalistē.

"Ielūgums ir izteikts un pieņemts," paziņoja Mejas birojs.

Konkrētu datumu, kad Tramps ieradīsies vizītē, birojs neatklāja.

Raidorganizācija BBC citēja kāda valdības avota sacīto, ka Trampa vizītes atcelšana būtu "populistisks žests".

Tomēr daudzi britu politiķi atbalsta petīciju, kurā teikts, ka Trampu vajadzētu ielaist Lielbritānijā kā ASV valdības vadītāju, bet viņu nevajadzētu uzaicināt oficiālā valsts vizītē.

Leiboristu līderis Džeremijs Korbins tviterī paziņoja, ka viņi neatkāpsies no prasības valdībai atcelt Trampa valsts vizīti un nosodīt Trampa rīkojumu par imigrācijas ierobežojumu.

Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu "radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm".

Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Petīcijā, ko parakstījis vairāk nekā miljons cilvēku, teikts, ka Tramps ar savu vulgaritāti un nicīgajiem izteikumiem par sievietēm "nav pelnījis godu, ka viņu pieņemtu Viņas Majestāte vai Velsas princis".

Ja petīciju ar saviem parakstiem atbalsta vairāk nekā 100 000 cilvēku, Lielbritānijas parlamenta apakšnamam tajās skartie jautājumi jāpieņem izskatīšanai.

Meja aizvadītajā piektdienā kā pirmā ārvalsts līdere apmeklēja Vašingtonu un Baltajā namā tikās ar Trampu, nododot viņam arī karalienes Elizabetes II ielūgumu šogad apmeklēt Apvienoto Karalisti valsts vizītē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits