Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Merkele: ES apņēmīgāka nekā jebkad agrāk cīnīties pret klimata izmaiņām

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien paziņoja, ka Eiropas Savienība (ES) ir apņēmīgāka nekā jebkad agrāk cīnīties pret klimata izmaiņām pēc ASV prezidenta Donalds Trampa paziņojuma par izstāšanos no Parīzes klimata līguma.

Uzrunājot Vācijas parlamentu nedēļu pirms G20 samita rīkošanas Hamburgā, Merkele nosauca globālo sasilšanu par "eksistenciālu problēmu" cilvēcei un uzsvēra, ka 2015.gadā Parīzē panāktā vienošanās "nav apspriežama".

Merkele solīja nepiekāpties Trampam, norādot, ka "nesaskaņas ir acīmredzamas, un būtu negodīgi censties to piesegt. To es nedarīšu".

Pirms vairāku Eiropas līderu uzņemšanas Berlīnē Merkele uzsvēra, ka "Eiropas Savienība bez nosacījumiem ievēro tās Parīzē noslēgto līgumu, un realizēs to ātri un ar apņēmību".

"Vēl vairāk nekā tas - kopš Savienoto Valstu lēmuma atstāt Parīzes klimata līgumu mēs vēl vairāk nekā jebkad agrāk esam apņēmušies, lai tas izdotos," paziņoja kanclere.

Viņa uzsvēra, ka pasaules valstīm jāsasniedz nospraustie klimata mērķi, "jo klimata izmaiņas rada vienu no lielākajām cilvēces problēmām, eksistenciālu problēmu mums visiem uz Zemes".

"Mēs nevaram un negaidīsim līdz pēdējais cilvēks uz Zemes tiks pārliecināts par klimata pārmaiņu zinātniskumu," uzsvēra Merkele, kurai ir doktora grāds fizikālajā ķīmijā.

"Vienā vārdā - Parīzes vienošanās ir neatgriezeniska un neapspriežama," paziņoja kanclere.

Tramps, kurš vēlēšanu kampaņas laikā klimata izmaiņas nosauca par Ķīnas izdomātu viltību, 1.jūnijā paziņoja par ASV izstāšanos no Parīzes klimata līguma.

ASV ir pasaulē otrs lielākais siltumnīcefekta gāzu emisiju radītājs aiz Ķīnas.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Top komentāri

nu nu
n
merkele jau atkal runā visas eiropas savienības vārdā! fīreriene atradusies, ceturtā reiha pavēlniece!
reptilis
r
Tikko Euronews rādīja Vācijas ārlietu ministra uzstāšanos - migrācija esot forši - velkomen! Tā esot ekonomiska iespēja nevis tikai cilvēkmīlestība. Tikai esot dažas tādas riebīgas valstis Europā ,kuras tam nepiekrīt. Un tad brīnāmies - kur viņi peld uz Europu? Pirms tam austrumeiropiešiem Vācijas darba tirgus bija slēgts. Kas tāds ir noticis,ka politika mainījusies par 180grādiem? Par ko mums nestāsta?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits