Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Miris Manheimā sadurtais policists

Piektdien Manheimā sadurtais vācu policists no gūtajiem ievainojumiem miris, svētdien paziņojusi policija un prokuratūra.

Kā ziņots, piektdien Manheimas centrā kāds vīrietis sadūra piecus pret islāmistiem vērstās pilsoņu kustības "PAX Europa" biedrus un policistu, kas mēģināja aizturēt kādu garāmgājēju, kuru noturēja par uzbrucēju. Tajā brīdī viņam no mugurpuses uzbruka slepkava.

Sadurto vidū ir arī "PAX Europa" aktīvists un kādreizējais konservatīvi liberālās partijas "Brīvība" līderis Mihaels Štircenbergers.

Uzbrucējs ir kāds 25 gadus vecs Afganistānas pilsonis, kas Vācijā uzturējies aptuveni desmit gadus, taču līdz šim nebija nonācis policijas redzes lokā.

Reaģējot uz uzbrukumu, starppartiju organizācija aicināja izveidot Manheimas centrā dzīvo ķēdi, un saskaņā ar policijas ziņām akcijā nedēļas nogalē piedalījās 800 līdz 1000 cilvēku.

Tikmēr labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) jaunatnes organizācija Manheimas tirgus laukumā sarīkoja demonstrāciju ar saukli "reimigrācija novērstu šo noziegumu", kurā piedalījās 150 cilvēki.

Iepriekš nepieteiktu un spontānu kontrdemonstrāciju sarīkoja kreisie ekstrēmisti un tā dēvētie antifašisti, kas iesaistījās sadursmēs ar policiju, kura tiem neļāva uzsākt kautiņu ar AfD jauniešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits