Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mistral darījumu Krievija un Francija uzskata par uzticības garantu

Krievija sākusi sarunas ar Franciju par moderno desantkuģu _Mistral _iegādi, pirmdienas vakarā paziņoja Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs. Tiekoties Parīzē, abi prezidenti pauda pārliecību, ka šis darījums ir svarīgs valstu divpusējās uzticības nostiprināšani, lai gan sašutumu par to paudušas Baltijas valstis un Gruzija.

"Mistral darījums izraisījis konfliktējošu reakciju. Tomēr tas simbolizē uzticību starp divām valstīm," sacīja D.Medvedevs. Kremļa vadītājam piebalsoja arī N.Sarkozī. "Mēs nevaram teikt, ka esat mums vajadzīgi, bet tajā pašā laikā neuzticēties," prātuļoja Francijas vadītājs. "Tas nebūtu savienojams." Viņš mierināja, ka Francijai Krievijai pārdos kuģus, kas nav apbruņoti, raksta DPA.

Sarunas notiek par četru kuģu piegādi. N.Sarkozī minēja, ka divus Mistral kuģus varētu būvēt Krievijā pēc Francijas uzsniegtas licences. "Vienošanās 2 + 2 šķiet daudz vienlīdzīgāks, balansētāks lēmums," viņš sacīja.

D.Medvedevs izteicis cerību, ka darījums izdosies. Par viena kuģa iegādi Krievijai būtu jāšķiras no aptuveni 500 miljoniem eiro (350 miljoni latu).

Spānijas laikraksts El Pais šonedēļ rakstīja, ka Krievija izrādījusi interesi arī par Spānijas ultramodernā helikopteru bāzes kuģa Juan Carlos I iegādi. Tomēr Francija izmantojusi savu politisko ietekmi, lai iegūtu ienesīgos līgumus ar Krieviju, vēsta LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits