Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Modes zīmols Burberry pārstās dedzināt neiztirgotās preces

Britu modes zīmols Burberry paziņojis, ka pārstās dedzināt neiztirgotās preces. Tāpat uzņēmums norādīja, ka vairs neizmantos īstu kažokādu savu produktu izgatavošanai.

Jūlijā tika vēstīts, ka Burberry pērn iznīcināja neiztirgotās drēbes, aksesuārus un smaržas teju 29 miljonu sterliņu mārciņu vērtībā, lai aizsargātu savu zīmolu. Šī ziņa sadusmoja vides aktīvistus. Modes uzņēmumi, tai skaitā Burberry, iznīcina nevēlamas preces, lai novērstu to nozagšanu vai pārdošanu par zemākām cenām.

Burberry atzina, ka jau pārstrādā, atkārtoti izmanto vai ziedo neiztirgotos produktus, un sola šajā procesā ieguldīt lielākas pūles. 

Par Burberry lēmumu pārstāt dedzināt liekos krājumus atzinīgi izsakās Greenpeace aktīvisti, sakot, ka "tā ir ļoti gaidīta zīme par domāšanas veida maiņu modes industrijā".

"Ir pienācis laiks visai modes industrijai risināt pārprodukcijas jautājumu tā saknē, samazinot ražošanu un izvērtējot veidu, kā tiek veikta uzņēmējdarbība," uzsver vides aktīvistu organizācija.

Pērn Burberry sāka sadarboties ar uzņēmumu Elvis & Kresse, kas 120 tonnas ādas atgriezumu nākamajos piecos gados pārveidos par jauniem produktiem. Tāpat zīmols izveidojis pētniecības grupu kopā ar Karalisko Mākslas koledžu, lai izgudrotu jaunus, ilgtspējīgus materiālus.

Burberry pašlaik savās kolekcijās izmanto trušu, lapsu, ūdeļu un jenotsuņu kažokus, bet nākotnē sola to pārtraukt. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits