Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Musulmaņi nosoda korāna dedzināšanu Zviedrijā

Vairākas pārsvarā musulmaņu apdzīvotas valstis izteikušas sašutumu un nosodījušas Zviedrijas policijas lēmumu atļaut protestētājam sadedzināt musulmaņu svēto grāmatu – Korānu – pie mošejas Stokholmā.

Īpaši aktīva nosodījuma izteikšanā bijusi Turcija, no kuras ir atkarīgs, vai līdz NATO jūlija samitam tiks apstiprināta Zviedrijas uzņemšana aliansē.

Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija SVT vēstīja, ka Zviedrijā dzīvojošais irākietis Salvans Momika (37) pie mošejas Stokholmā plēsa lapas no Korāna, slaucīja ar tām apavus, pēc tam dedzināja Korānu un uz tā novietoja bekona šķēli. Viņš šādi vēlējies paust savu attieksmi pret Korānu. Protestā klāt bija ap 200 cilvēku. Policija pēc tam paziņoja, ka pret S. Momiku ierosināta izmeklēšana par naida kurināšanu un aizlieguma kurināt ugunskuru sausuma periodā pārkāpšanu. S. Momika noliedzis, ka viņa nodoms būtu sabotēt Zviedrijas iestāšanos NATO.

Turcijas ārlietu ministrs Hakans Fidans ierakstīja Twitter, ka nosoda "zemisko rīcību Zviedrijā pret mūsu svēto grāmatu Korānu pirmajā Eid-alAdha [Upurēšanas svētku] dienā. "Nav pieņemama šo islāmofobisko pretmusulmaņu darbību atļaušana, attaisnojot to ar izteikšanās brīvību."

Nosodījumu pauda arī Saūda Arābija, Jordānija, Palestīna, Irāna, Irāka, Ēģipte, Maroka un īpašā paziņojumā arī Arābu Parlaments un Krievijas Valsts dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits