Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nav ziņu par zemestrīcē cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

Patlaban vēstniecības Turcijā rīcībā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kas būtu cietuši zemestrīcē Turcijas dienvidaustrumos, vai kuriem būtu nepieciešama konsulārā palīdzība, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa akcentē, ka reģions, kurā notika zemestrīce, nepieder pie Turcijas plašāk apmeklētajām tūrisma atpūtas vietām, turklāt tajā pašlaik nav aktīvo tūrisma apmeklējumu sezona, tādēļ iespējamība, ka tajā būtu uzturējušies ceļotāji no Latvijas, ir ļoti maza.

Eglīte skaidro, ka šajā reģionā pastāvīgi dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie ir cieši iesaistīti sabiedrības sociālajās struktūrās un primāri saņem atbalstu no vietējām iestādēm. Arī viņi līdz šim nav vērsušies vēstniecībā pēc palīdzības.

ĀM preses sekretāre ministrijas vārdā aicina visus Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas reģionā, precīzi sekot vietējo varas iestāžu sniegtajiem norādījumiem, lai novērstu tālāku negadījumu risku. Tāpat ĀM lūdz iespēju robežās sazināties ar saviem tuviniekiem un informēt par savu situāciju.

LETA jau rakstīja, ka spēcīga zemestrīce pirmdien sagrāvusi daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā, un gājuši bojā vismaz 612 cilvēki, bet vairāk nekā 2000 ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta datiem, zemestrīce, kuras stiprums bijis 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notikusi plkst. 4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā, bet epicentrs bijis 33 kilometrus uz ziemeļiem no Turcijas pilsētas Gaziantepas. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vēl apmēram 20 pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Sagruvušas daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā. Turcijā gājuši bojā vismaz 284 un ievainoti vairāk nekā 2000 cilvēki, paziņojušas amatpersonas. Bojāgājušie ir Adijamanas, Dijarbakiras, Kahramanmarašas, Malatjas, Osmanijes un Šanliurfas provincēs.

Sīrijā zaudējuši dzīvību vismaz 328 un ievainoti 639 cilvēki, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz amatpersonām. Upuri ir Alepo, Hamas, Latakijas un Tartusas provincēs, kā arī nemiernieku kontrolētajās teritorijās.

Tā kā zemestrīce notika naktī, kad cilvēki atradās mājās un bija aizmiguši, gaidāms, ka bojāgājušo skaits varētu būt vēl lielāks. Zemestrīce bija jūtama arī Libānā un Kiprā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits