Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Notiesā par vēsturisko dārglietu lielāko zādzību

Pieci noziedzīgā grupējuma locekļi atzīti par vainīgiem īpaši vērtīgu dārglietu zādzībā no Zaļās celles muzeja Drēzdenē 2019. gadā, ko vācu mediji nodēvējuši par mākslas priekšmetu lielāko zādzību Vācijas mūsdienu vēsturē, vēsta Deutsche Welle.

Notiesātajiem piespriests cietumsods, kas variē no četriem gadiem un četriem mēnešiem līdz sešiem gadiem un trīs mēnešiem.

Notiesātie pieder bēdīgi slavenajai Remmo ģimenei – arābu izcelsmes noziedzīgajam grupējumam, ko mediji nodēvējuši par klanu. Tiesa šo grupējumu ir arī atzinusi par vainīgu 100 kilogramu smagas zelta monētas zādzībā no Berlīnes Bodes muzeja 2017. gadā. Monēta netika atgūta, pastāv aizdomas, ka tā ir pārkausēta.

Zaļās celles muzejs atrodas Drēzdenes karaliskajā pilī, kur ģimenes dārglietas publiskai apskatei jau XVIII gadsimta sākumā izvietoja Augusts II Stiprais. 2019. gada 25. novembra rītausmā divi noziedznieki ielauzās Zaļajā cellē pa pils logu, sasita stikla vitrīnas un nozaga XVII un XVIII gadsimta mākslas priekšmetus – ap 4300 dimantus un citus dārgakmeņus no 21 juvelierizstrādājuma. Oficiāli nozagtā vērtība tika lēsta ap 113 miljoniem eiro. 

Zādzība tika rūpīgi gatavota, jau pirms tās iezāģējot logu restes. Pirms zādzības noziedznieki aizdedzināja transformatoru punktu, panākot ielu apgaismojuma izslēgšanos. Liela daļa nolaupīto dārgumu ir atgūti, taču ne visi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits