Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Obama: Ukrainas situācija prasa Eiropas vienotību

Krievijas rīcība pret Ukrainu prasa no Eiropas vienotību brīvības un demokrātijas nostiprināšanai, teikts ASV prezidenta Baraka Obamas paziņojumā saistībā ar Berlīnes mūra krišanas 25. gadadienu, ziņo aģentūra LETA. 

Rietumvācijas un Austrumvācijas apvienošana kļuva par vāciešu un viņu sabiedroto vienotības pierādījumu Aukstā kara laikā un atgādinājumu tam, "ka nekādas betona sienas un dzeloņdrāšu žogi nevar apturēt vienkāršo cilvēku vēlmi pēc brīvības", teikts Baltā nama izplatītajā paziņojumā. 

Pateicoties tieši Berlīnes mūra krišanai, Vācija sāka spēlēt vadošo lomu Eiropā un visā pasaulē, bet Centrāleiropas un Austrumeiropas valstis spēja sasniegt panākumus demokrātiskajās reformās. Kā norādīja Obama, Eiropa kļuvusi integrētāka, plaukstošāka un drošāka. 

Tajā pat laikā Krievijas rīcība pret Ukrainu liecina par vajadzību pielikt papildus pūliņus vienotas, brīvas un mierīgas Eiropas izveidē.

"Sienas un represīvi režīmi var pastāvēt kādu laiku, taču galu galā tie nespēs noturēties pretim vēlmei pēc brīvības un cilvēciskas cieņas, kas deg katra cilvēka sirdī," pavēstīja Obama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits