Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pār Leienas galvu veļas kritikas vilnis saistībā ar "fašistu retoriku"

Nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien asi kritizēta par to, ka viņas vadītajā komisijā nosaukts komisārs, kura tiešā atbildība būs "aizsargāt eiropeisko dzīvesveidu". Kritiķi tajā saskata galēji labēju nokrāsu.

Eiropeiskā dzīvesveida sargātāja gods uzticēts Margaritim Shinam no Grieķijas. 

"Eiropeiskā dzīvesveida aizsargāšana iekļauj garantijas, ka strādniekiem ir viss nepieciešamais, lai veiksmīgi darbotos darba tirgū, kas aizvien attīstās. Gan tas, ka darba roku kļūst arvien mazāk, gan digitālo un citu pamatprasmju plaisa liek koncentrēties uz nepieciešamību cilvēkiem nodrošināt nepieciešamās zināšanas. Tas arī izgaismo nepieciešamību pēc labi pārraudzītas un legālas migrācijas, spēcīga uzsvara uz integrāciju un to, lai kopienas būtu saliedētas. Tā Eiropai reizē ir gan iespēja, gan nepieciešamība. Eiropeiskais dzīvesveids ir balstīts solidaritātē, drošības izjūtā, tāpēc mums jāpievērš uzmanība pamatotajām bažām par nelegālo un neregulēto migrāciju un tās ietekmi uz mūsu sabiedrību un ekonomiku. Tas nozīmē, ka jāstrādā kopā un jārod kopīgi risinājumi, kas balstīti mūsu vērtībās," Leienas vēstulē aptuveni ieskicēta Shina misija.

Kritiķi uzskata, ka šis postenis, kurā Shinam tostarp būs jāpārrauga migrācija un drošības jautājumi, nav tālu no galēji labējo retorikas. Cilvēktiesību aizstāvju organizācija Amnesty International situāciju nodēvēja par "satraukumu raisošu".

Kaut Leiena vēstulē norādījusi, ka eiropeiskais dzīvesveids ir balstīts solidaritātē, kritiķi uzmanību pievērsuši daļai, kur ieskicēta nelegālas un neregulētas imigrācijas ietekme uz sabiedrību, ekonomiku un drošību.

Amnesty International norāda, ka tādējādi izmantots labējiem tīkams rāmējums - formulējums, ka migrācija ir saistīta ar drošības situāciju.

Arī Eiropas Arodbiedrību konfederācija paudusi sašutumu par šo formulējumu: "Kāpēc migrācijas jautājums ir šajā portfolio? Mums vajag aizsargāt demokrātiju, aizsardzību pret klimata pārmaiņām, nevis pret migrantiem."

Eiropas Parlamenta Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas viens no līderiem Ska Kellers pauda cerību, ka "Leiena nesaskatīs pretrunas starp eiropeisko dzīvesveidu un atbalsta sniegšanu migrantiem".

Leiena kritiķiem atgādināja, ka šis postenis ieskicēts jau jūlijā publiskotajās politiskajās vadlīnijās, un uzsvēra: "Mūsu eiropeiskais dzīvesveids nozīmē sargāt mūsu vērtības. Un cieņa pret ikvienu cilvēku ir viena no mūsu dārgākajām vērtībām."

Top komentāri

Coppe
C
Nav jācitē utopistu un kosmopolītu organizācijas, kas stāsta muļķiem domātas pasaciņas. Kamēr klimata pārmaiņas ko spēs ietekmēt, tikmēr Eiropa noslīks 100M migrantu jūrā, kas veļas no Āfrikas un Āzijas.
Irlielāmērāticams
I
ka tas ir izmisīgs, bet stipri novēlots mēģinājums vāl glābt balto rasi no pilnīgas izmiršanas. Nu, tas protams, ir jāvērtē kā rasisms!
.
.
Te nu redzam, kas vēlas nelegālo imigrāciju padarīt par ikdienu un Āfrikas kontinenta iedzīvotāju pārcelšanos uz Eiropu! Runas par kaut kādu "fašismu" ir klaja demagoģija. Nu nedrīkst būt tā, ka džeki izdomā, ka rīt viņi dzīvos Eiropā, samaksā vajadzīgajiem ļaudīm, iesēžas gumijas laivā, pabrauc drusku no krasta, kur viņus jau gaida "nevalstisko organizāciju" kuģis, tad laiva tiek pārdurta, visi it kā slīkst, un tad viņi jāved uz Eiropas ostu, kur viņi tiek laipni sagaidīti! Robežpārkāpšana ir krimināli sodāma, tāpat kā cilvēku kontrabanda!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits