Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Parīze izsludina klimata ārkārtas situāciju

Sekojot vairāku citu pilsētu un nacionālo parlamentu piemēram, Parīze, kur 2015.gadā tika parakstīta vienošanās par globālās sasilšanas ierobežošanu, otrdien izsludinājusi klimata ārkārtas situāciju.

"Parīze, līdzīgi citām pilsētām, izsludina klimata ārkārtas situāciju," municipālās padomes sēdes laikā paziņoja par vides jautājumiem atbildīgā mēra vietniece Selija Blauela, uzsverot nepieciešamību neatkāpties no 2015.gada klimata vienošanās mērķiem.

Viņa arī paziņoja, ka pilsēta dibinās "klimata akadēmiju", lai izglītotu jauniešus, kā arī plašāku publiku šajā jautājumā.

Pirms nākamgad gaidāmajām municipālajām vēlēšanām Parīzes mērs Anna Idalgo, kas pārstāv sociālistus, šādā veidā, iespējams, cenšas spodrināt savu "zaļo" reputāciju, jo daudzus vēlētājus uztrauc klimata pārmaiņas.

Pirmais, kas izsludināja klimata ārkārtas situāciju, bija Lielbritānijas parlaments, 1.maijā pieņemot attiecīgu simbolisku deklarāciju. Šim paraugam 10.maijā sekoja Īrijas parlaments.

Saskaņā ar ASV nevalstiskās organizācijas Klimata mobilizācija datiem klimata ārkārtas situāciju visā pasaulē jau izsludinājušas 650 pilsētu pašvaldības.

Vides aizstāvji kā lielu uzvaru uztvēruši to, ka 26.jūnijā klimata ārkārtas situāciju izsludinājusi arī Ņujorka.

Saskaņā ar 2015.gada klimata vienošanos valstu līderi apņēmās gādāt, lai globālās temperatūras pieaugums nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija, bet, ja iespējams, noturēt to 1,5 grādu robežās.

Jāatgādina, ka Parīzes vienošanās saņēma nopietnu triecienu, kad 2017.gadā ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par izstāšanos no šī līguma.

 

Top komentāri

>:-)
&
Aptaurētā zaļplānprātguma rēgs klīst pa Eiropu !
Orvels
O
Vieni un tie paši cilvēki stāsta vairākas lietas. Piemēram, viņi stāsta, ka multikulturālisms ir labs, iesūta jums miljoniem imigrantu un pēc tam piešķir viņiem pilsonību, lai nākotnē tauta demokrātiskā veidā vairs nespētu savā valstī iegūt vairākumu. Un viņi stāsta, ka klimats sasilstot un ka tas esot slikti, tāpēc uzliek jums milzīgus visdažādākus nodokļus, lai iegūtu no jums miljardus, miljardus un miljardus.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Paši viens otram melo, paši tic!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits