Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pāvestu satrauc Eiropas fragmentēšanās

Pāvestu Francisku satrauc Eiropas fragmentēšanās, sestdien paziņojis Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins.

"Pagājušā gada Lielbritānijas referenduma iznākums un fragmentēšanās tendence, kas izvērtusies kontinentā, likusi svētajam tēvam apsvērt steidzamu nepieciešamību veicināt plašākas un koncentrētākas pārdomas par Eiropu," sacīja Parolins.

Pēc viņa teiktā, pāvestu arī satrauc migranti, ekonomiskās krīzes ietekme, "populisma virzība un nacionālisma atgriešanās, bezdarbs, bažas par jaunatni un vides jautājumi".

Pāvests pēdējā laikā nav komentējis Kataloniju, taču Spānijas katoļu žurnāls šomēnes rakstīja, ka pavēsts Spānijas vēstniekam Vatikānā sacījis, ka ir pret Katalonijas neatkarību.

2014.gadā pāvests Barselonas laikrakstam La Vanguardia sacīja, ka viņu satrauc visas nacionālās šķelšanās, un ka reģionu prasības pēc atdalīšanās ir jāskata individuāli.

Top komentāri

Jens Z
J
Var skaidri redzēt, ka šo pāvestu NEsatrauc nekas, kas notiek Eiropā, viņš nav eiropietis un tamdēļ arī viņam patiesībā dziļi vienalga, kas ar Eiropu notiek.
pats
p
pataisiijis Eiropu par bomzhatnjiku, tagad sashuut, ka eiropieshiem tas riebjas.
Reformāts
R
Īpaši labi skan: ..."jāveicina pārdomas par Eiropu." Interesanti, ko viņš iedomājas panākt ar savām "pārdomām". Ja atbrauks uz Latviju, arī tad visus noteikti uzaicinās uz "pārdomām" ,un valsts par to iztērēs vēl kādu lieku miljonu. Bez tam, tā kā viņš ļoti aktīvi stāv promerkeliskās pozīcijās, ar viņa viedokli būs ļoti apmierināti visi, kam to pienākas "no sirds" darīt. Bet Vatikānā bēgļus diemžēl noteikti nav kur izvietot - tur viss aizņemts ar naudas kaudzēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits