Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pēc letālas autoavārijas Bulgārijā izceļas masveida kautiņš

Pēc letālas autoavārijas Bulgārijā starp bulgāriem un romiem izcēlies masveida kautiņš, kurā bojā gājuši divi cilvēki un vēl pieci ievainoti.

Nemieros Katuņicas ciematā sestdien bija iesaistīti aptuveni 2000 cilvēku, avārijas upura tuviniekiem dodoties atriebties satiksmes negadījuma vaininiekam.

Avārijas upuris, 19 gadus vecais bulgāru puisis bija izgājis pastaigā ar savu suni. Viņu notrieca mikroautobuss, kurā brauca vietējās romu kopienas līdera Kirila Raškova, kas dēvēts par "Karali Kiro", radinieki.

Saniknoti par puiša bojā ejas apstākļiem, viņa radinieki un draugi uzbruka Raškova mājai Katuņicas ciematā. Ēkai izsisti logi un tā aizdedzināta. Ugunsgrēks ātri apdzēsts, bet sadursmju apturēšanai starp kopienām izsaukti policijas papildspēki.

Nemieros ievainoti trīs policisti un divas civilpersonas, bet kādam 16 gadus vecam jaunietim radušās sirdsdarbības problēmas un viņš vēlāk slimnīcā nomira.

Pēc sadursmēm Katuņicas ciematā patrulē ievērojams skaits policistu, lai nodrošinātu kārtību. Ciemata bulgāru tautības iedzīvotāji sūdzējās žurnālistiem par Raškova un viņa ģimenes uzvedību, kā arī pieprasīja veikt izmeklēšanu par viņa bagātības avotu.

Aptuveni simts ciemata iedzīvotāji parakstījuši petīciju, pieprasot romu kopienas līderi izraidīt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits