Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēc Parīzes teroraktiem Lielbritānijā pieaudzis uzbrukumu skaits musulmaņiem

Nedēļā pēc Parīzes teroraktiem Lielbritānijā par 300% pieaudzis naida noziegumu skaits pret musulmaņiem, liecina laikrakstā The Independent publiskotie dati.

Lielais vairums no 115 noziegumiem bija vērsti pret musulmaņu sievietēm un meitenēm vecumā no 14 līdz 45 gadiem, kuras bija tērptas tradicionālajos musulmaņu tērpos.

Uzbrucēji bija galvenokārt baltie vīrieši vecumā no 15 līdz 35 gadiem, vēsta The Independent, piebilstot, ka patiesais uzbrukumu skaits, visticamāk, ir daudz lielāks.

Dati iegūti no organizācijas Tell Mama ziņojuma valdības darba grupai jautājumā par naidu pret musulmaņiem.

Īstenojot projektu Tell Mama, visā Lielbritānijā tiek reģistrēti pret musulmaņiem un mošejām vērsti incidenti, fiziski un mutiski uzbrukumi.

The Independent norāda, ka liels skaits uzbrukumu noticis publiskās vietās, piemēram, autobusos un vilcienos.

"Daudzi upuri stāstīja, ka neviens nenāca viņiem palīgā un pat nemierināja viņus, kas nozīmē, ka viņi jutās kā upuri, apkaunoti, vieni un dusmīgi par to, kas ar viņiem noticis," atsaucoties uz ziņojumu, norādījis laikraksts.

"Sešpadsmit no upuriem pat minēja, ka viņiem turpmāk būs bail iet ārā, un šī pieredze ir atstājusi ietekmi uz viņu pašpaļāvību," vēsta The Independent.

Līdzīgs pret musulmaņiem vērstu uzbrukumu skaita pieaugums bija vērojams arī 2013.gadā pēc musulmaņu ekstrēmistu pastrādātās britu karavīra Lī Rigbija slepkavības Londonā, secināts Tell Mama ziņojumā.

Policijas dati liecina, ka islamofobisku un antisemītisku incidentu skaits gada laikā līdz 2015.gada jūlijam pieaudzis attiecīgi par 70,7% un 93,4%, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem.

No 2014.gada jūlija līdz 2015.gada jūlijam Londonas reģionā reģistrēti 816 pret musulmaņiem vērsti incidenti, kas ir par 338 vairāk nekā iepriekšējos 12 mēnešos.

Tai pašā laika periodā tika fiksēti arī 499 antisemītiski incidenti, kas ir par 241 vairāk nekā iepriekšējos 12 mēnešos.

Policija neatklāja, cik no šiem incidentiem bija fiziski uzbrukumi, bet norādīja, ka vairāki faktori pamudinājuši upurus biežāk ziņot par pāridarījumiem, kā arī incidenti tiek efektīvāk reģistrēti policijā.

Saskaņā ar 2011.gada tautas skaitīšanas datiem Lielbritānijā dzīvo 2,7 miljoni musulmaņu un 263 000 ebreju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits