Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Polijā aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu Krievijas uzdevumā aizturēti trīs cilvēki

Polijas drošības dienesti trešdien paziņoja, ka aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu Krievijas uzdevumā aizturēti trīs cilvēki, bet kāds ukrainis apsūdzēts par kūdīšanu uz spiegošanu.

Pēdējos mēnešos Polija, kas ir nelokāma Ukrainas atbalstītāja, savā teritorijā ir pieredzējusi vairākus sabotāžas uzbrukumus, kuros tā vaino kaimiņvalsti Krieviju.

Trīs aizturētie aizdomās turamie - polis un divi baltkrievi - bija sarīkojuši ugunsgrēkus operācijā, ko, domājams, bija organizējis Krievijas izlūkdienests.
"Šie jaunie aizturēšanas gadījumi ir daļa no izmeklēšanas par organizēta noziedzīga grupējuma darbībām, kura nolūks ir veikt sabotāžas aktus, jo īpaši dedzināšanu, Krievijas slepeno dienestu uzdevumā," norādīja drošības dienestu preses pārstāvis Jaceks Dobžinskis.
 
Pēdējos mēnešos dažādos Polijas reģionos ir izcēlušies vairāki neizskaidrojami ugunsgrēki.
Policija izmeklē vienu no ugunsgrēkiem, kas šomēnes izcēlās Varšavas lielajā tirgus hallē, kur tika iznīcināti 1400 mazie uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa piederēja pilsētas vjetnamiešu kopienai.
Varasiestādes atteicās spekulēt par iespējamo saistību ar Krieviju.
 
Tāpat trešdien drošības dienests paziņoja, ka marta sākumā tika aizturēts Ukrainas pilsonis, kas identificēts kā Oleksandrs D., pamatojoties uz aizdomām, ka viņš mudinājis Polijas pilsoni piedalīties ārvalstu izlūkošanas darbībās pret Poliju.
 
"Šī darbība bija saistīta ar dalīšanos ar fotogrāfijām, kurās redzami militārie transportlīdzekļi, kas bija paredzēti palīdzībai Ukrainai un kas šķērsoja Polijas un Ukrainas robežu," sacīja Dobžinskis.
 
Apmaiņā pret sniegto informāciju polim bija paredzēts saņemt samaksu 15 000 eiro apmērā, sacīja Dobžinskis, neprecizējot, vai viņš ir pieņēmis šo piedāvājumu.
 
Oleksandram D. otrdien tika izvirzītas apsūdzības, un, ja viņu atzīs par vainīgu, viņam draud vismaz astoņi gadi cietumā.
Polijas premjerministrs Donalds Tusks iepriekš paziņoja, ka pēdējos mēnešos Polijā no Krievijas puses ir veikti vairāki diversiju, sabotāžas un dedzināšanas mēģinājumi.
Šīs darbības "laimīgā kārtā tika novērstas, pateicoties mūsu dienestu un sabiedroto modrībai", maija vidū sacīja Tusks, piebilstot, ka Polija, reaģējot uz tām, pastiprinās savus izlūkdienestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits